En principi no s’hi fa vi, està considerat un producte de luxe i segurament menjar-se’l deu ser una mena de plaer paradisíac, especialment per la seva exclusivitat.

Com cada any per aquestes dates es fa al Mercat Central del Majorista de Kanazawa de l’illa de Honshu, la subhasta de raïm Ruby Roman. No es fa a quilos, és a gotims i el preu per un d’ells ha arribat als prop de 10.000 euros.

Ruby Roman és una varietat de raïm exclusiva d’Ishikawa. Es va començar a desenvolupar fa 15 anys, tot i que no es va comercialitzar fins fa 9 anys amb la distinció de raïm de primeríssimia qualitat. Per aconseguir-ho cal que cada gotim tingui un mínim de grans, cada gra ha de reunir unes condicions específiques de dimensions, contingut en sucre, perfecció de la pell, etc.

AquestA però no és la màxima distinció. Hi ha la Premium en la que les condicions són encara més restrictives. D’aquesta categoria se’n certifiquen només 6 o 7 gotims cada any.

Pel que s’han pagat 10.000 euros té 30 grans, cada un d’ells de la mida d’una pilota de ping-pong i el seu pes total era de 900 grams.

El comprador, un majorista de fruita japonès, diu que l’exposarà a la seva botiga i posteriorment repartirà els grans entre alguns clients.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa