Un nou certificat premia la sostenibilitat dels cellers

'Wineries for Climate Protection' reconeix les bones pràctiques en la reducció dels residus o gestió de l'aigua, entre d'altres

La Federación Española del Vino (FEV) ha presentat la certificació “Wineries for Climate Protection”, la primera norma d’àmbit estatal que mesura l’activitat dels cellers en quatre àmbits: la reducció de gasos d’efecte hivernacle, la reducció de residus, la gestió de l’aigua i l’eficiència energètica.

El projecte s’ha gestat a partir de diverses experiències i bones pràctiques en l’àmbit vitivinícola d’altres països i ha estat testat en diversos cellers per a garantir que pugui funcionar correctament amb tothom, ja siguin grans o petits productors.

El president de la FEV, Christian Barré, destacava durant la presentació del projecte el gran compromís i respecte que els cellers han mostrat tradicionalment amb el sòl: “El sector és un dels millors sensors per a detectar els canvis en l’evolució del clima i les temperatures i té plena consciència que els canvis poden afectar a la qualitat i al posicionament competitiu dels nostres vins”.

La directora general de la Oficina Española de Cambio Climático, Valvanera Ulargui, explicava que “és important conèixer les vulnerabilitats del terreny per adaptar els cultius i sistemes de producció als reptes que proposa el canvi climàtic”.

Els cellers que superin la correcta verificació de l’aplicació dels quatre aspectes de la norma -verificacions que es faran cada dos anys-, podran utilitzar un segell que els acreditarà com un proveïdor sostenible de cara als clients, compradors, consumidors de vins, entre d’altres.

Es pot consultar tota la informació a wineriesforclimateprotection.com.

Nou comentari