VadeVi
Un vi de raïm podrit que s’ha comprat a cegues
  • CA

L’Olivera, la cooperativa d’integració social de Vallbona de les Monges a Lleida, ha fet un pas més en l’experimentació amb el vi i no només en l’elaboració.

“Som molt atrevits”, diu la seva enòloga Clara Griera, “ens agrada molt investigar, experimentar, i no tenim por”.

Griera explica que l’any passat el podrit va ser una mica protagonista i van tenir algun problema per elaborar. Aleshores es van plantejar com en podrien treure profit. Per l’aniversari, els 40 anys de la cooperativa, van provar d’elaborar vi amb aquest raïm i com que se’n van sortir van decidir tornar-ho a provar.

La botrytis noble, és un fong que afecta la pell del raïm però no la polpa. deshidrata molt i per tant augmenta el sucre.

“Sona fatal dir que fem vi amb raïm podrit però en canvi ningú s’escandalitza quan es parla de formatges com el roquefort o el cabrales i en realitat és llet fermentada amb fongs”, diu l’enòloga.

Però no és només l’elaboració amb raïm amb botytis, sinó també la manera de comercialitzar-lo. L’Olivera Únic només es podia comprar per internet i a més s’havia de fer a l’avançada, sense que el vi s’hagués elaborat, i per tant es tractava d’un acte de fe.

“Estem molt contents amb el resultat”, assegura l’enòloga de L’Olivera, “del vi i de la resposta de la gent a l’hora de comprar a cegues”.

“L’Únic”, explica Griera, “és molt especial, però no difícil. És molt golós, en nas recorda a un vi dolç, però en boca té molt volum, amb 14 graus d’alcohol, és un vi sec, xarel·lo i garnatxa”.

Li diuen Únic perquè realment no el poden fer quan volen sinó quan tenen raïm afectat per aquest fong i això no ho poden controlar.

Ara mateix aquest vi es pot trobar a la botiga online de L’Olivera i a la botiga física de Vallbona de les Monges per totes aquelles persones que no tinguin accés a les noves tecnologies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa