VadeVi
Una de les millors vinyes del món està al Penedès

Família Torres ha estat inclosa en la llista de les millors vinyes del món, en situar-se en la posició 26 del rànquing World’s Best Vineyards 2021, elaborat pel grup editorial William Reed en reconeixement a les millors destinacions enoturístiques. El celler del Penedès, present en les tres edicions de la llista, escala 16 posicions respecte a l’any anterior i es converteix en l’únic català que figura en la llista, que s’ha fet pública aquesta setmana.

El rànquing de les Millors Vinyes del Món el confeccionen un jurat de 600 professionals a partir d’una selecció de 1.500 cellers de tot el món. Reconeix la trajectòria del celler i la qualitat dels seus vins, i també les experiències que ofereix, tenint en compte aspectes com l’arquitectura, la visita, el paisatge i l’atenció del personal.

De Família Torres, el jurat destaca el seu compromís amb la sostenibilitat i propostes com la Nit d’Estrelles, que uneix astronomia, música i vi, i la ‘Legacy Wine Experience’, una experiència on es tasten alguns dels seus vins directament de la bota. També parla del restaurant El Celleret, amb una cuina mediterrània moderna i un entorn enmig de les vinyes de Mas La Plana amb vistes a la muntanya de Montserrat. Pel que fa als vins, es menciona el llegendari Mas La Plana però també els nous vins experimentals que està elaborant Família Torres a partir de varietats ancestrals recuperades com la garró, querol i forcada.

La d’aquest any és la tercera edició del World’s Best Vineyards, que s’inspira en les llistes de World’s 50 Best Restaurants i World’s 50 Best Bars, que també elabora William Reed. L’objectiu del rànquing de les millors vinyes és, segons els seus impulsors, posar el focus en l’enoturisme, mostrant la diversitat de les destinacions enoturístiques i animant a la gent a descobrir la singularitat del vi, dels seus paisatges i cellers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa