VadeVi
Una televisió americana promociona el cava del Penedès

“Les victòries dels equips de futbol s’acostumen a celebrar amb vi escumós i volem conèixer com s’elabora aquest producte”. Aquest és el punt de partida d’un dels capítols del programa Diarios de Bicicleta, que arriba al Penedès i s’instal·la a Caves Rovellats de Sant Martí Sarroca per conèixer una mica més sobre aquest producte i el seu procés d’elaboració.

En aquest programa, el periodista Martín Ainsteín surt de ruta per tota la Península Ibèrica visitant els espais més simbòlics de la Lliga Espanyola de Futbol; i quan aterra al Penedès, ho fa a partir de la idea que el cava és “la beguda que tothom vol destapar quan acaba el campionat”.

La visita, que va tenir lloc durant els mesos d’estiu de 2021, veu com el presentador passeja entre les ampolles de la cava Rovellats i conversa amb Manel Via, cap de producció de la marca, que li explica els secrets del mètode tradicional del cava. Fins i tot, s’atreveix a desgorjar una de les ampolles del cava Rovellats.

“Per què aquesta regió està tant identificada amb el cava?”, pregunta el presentador a Thomas Viel, de Penedès Ecotour; i ell l’hi detalla els orígens del producte al territori penedesenc i les singularitats que fan especials i diferents les bombolles catalanes, entre les quals, “les varietats autòctones i un clima i sòls especials”. Passada aquesta primera introducció, entren a les Caves Rovellats, “on hi passa la màgia del cava”, en paraules de Manel Vila.

Aquest capítol es tanca amb les paraules d’Ainsteín dient “que sempre és bo que hi hagi una ampolla de cava a la taula perquè significa que hi ha alguna cosa a celebrar”.

Aquest programa s’emet a la cadena esportiva americana ESPN i també està disponible al servei a la carta d’aquest canal. El responsable de Rovellats, Josep Cardona, creu que amb programes com aquest, que es veuen a tot el món, “promocionem la marca Cava i els cellers, com Rovellats, que ens sentim tan estretament lligats a aquest producte. El Cava està entre els millors escumosos del món i ho hem de seguir explicant”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa