Quasi 1.500 persones han participat aquest diuemenge a la novena edició de la Cursa Solidària País del Cava, que un any més ha recorregut els poc més de 13 quilòmetres que separen Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia.

Gràcies a les inscripcions dels corredors, la cursa ha batut aquest 2015 el seu rècord de recaptació amb 15.438 euros, gairebé 2.000 euros més que en l’edició anterior.

Com ja és habitual, els beneficis de la cursa es destinaran a la Marató de TV3, que aquest any estarà dedicada a la investigació de les malalties metabòliques, com la diabetis. Amb aquesta nova recaptació, la Cursa ja supera amb escreix els 80.000 euros que haurà lliurat a l’activitat solidària de la televisió autonòmica.

Els més ràpids

Els primers a recórrer els poc més de 13 quilòmetres que hi ha entre Vilafranca del Penedès y Sant Sadurní d’Anoia han estat Jesús Casado del Caño (45’34”), en la categoria masculina, i l’atleta Jackeline Gómez Maiman (56’06”), en la categoria femenina, que han rebut com a premi el seu pes en cava (més de 110 quilos entre els dos) i un trofeu de campions. També han estat guardonats els guanyadors de les categories masculines i femenines júnior, sènior i veterans.

Aquest any, la Cursa Solidària País del Cava ha mantingut el Memorial Pitu Cols, membre destacat de la Confraria del Cava durant 24 anys, que va morir fa tres anys. Aquest premi, patrocinat pel també confrare de l’entitat Tomàs Salvador, ha guardonat la participant més veterana de la cursa, Josefina Blanch -una dona de 86 anys-, i el més jove, que ha sigut Víctor Bertran Romans, un bebè de pocs mesos que ha creuat la línia d’arribada en un cotxet que conduïa el seu pare.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa