VadeVi
Una parella d’ambaixadors substitueix la polèmica "Reina del Cava"
  • CA

La Confraria del Cava Sant Sadurní ha presentat el programa de la 35a Setmana del Cava, que arriba del 5 al 30 d’octubre plena de novetats. La més destacada és la creació dels Ambaixadors del Cava, en substitució a la fins ara “Reina del Cava”, figura que havia generat certa polèmica entre el sector. De fet, la mateixa Confraria justificava aquest canvi el passat mes de juny dient que responia a l’interès de “donar un aire més actual a aquesta coronació”. Sigui com sigui, aquestes figures s’han ideat amb l’objectiu de reconèixer destacades personalitats de la societat que difonguin la cultura d’aquest producte durant el seu any de mandat.

Així, els primers en rebre aquesta distinció seran l’actor Roger Coma i la nedadora de sincronitzada Gemma Mengual, que el dissabte 8 d’octubre seran reconeguts a la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní. A diferència d’anys anteriors, aquest acte tindrà lloc a peu de plaça (i no al balcó de la casa de la vila) amb la finalitat d’acostar-lo una mica més a tots els ciutadans.

El nomenament de Roger Coma i Gema Mengual es farà en el marc de la inauguració de la 35a Setmana del Cava, que començarà a les 20h amb l’actuació dels Bastoners del País del Cava i del Ball de Gitanes de Sant Sadurní, a la plaça de la vila. A les 20.30h s’ha programat un mapping en homenatge al pagès i al cavista, amb guió de la companyia teatral Comediants. Hi participaran el Ball de Pagesos i els 7 Savis de Grècia de l’Associació de la Festa de la Fil·loxera. Després, es nomenaran els nous Ambaixadors. Per finalitzar l’acte, la Confraria del Cava proposarà un brindis conjunt amb tots els majors d’edat que estiguin a la plaça, que es rubricarà amb una foto de grup.

Altres noms propis de la festa

La Confraria també ha presentat el cartell promocional de la propera edició, obra de l’artista Josep Moscardó, i que és fidel a l’estil realista que l’ha convertit en un dels pintors més reconeguts dels últims temps. A més, ha decidit distingir com a Dama Confrare d’Honor la cuinera Carme Ruscalleda, xef del restaurant Sant Pau, que actualment compta amb set estrelles Michelin. Ruscalleda, que és ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, serà investida Dama Confrare d’Honor en la solemne cerimònia d’Investidura Tardoral que enguany es tornarà a celebrar a la seu de la Confraria del Cava, el divendres 14 d’octubre. Al seu costat, s’investiran també diverses personalitats com a Confrares de Mèrit i de Número.

Una altra de les novetats d’aquest acte és que la Confraria enceta enguany el reconeixement a la trajectòria de destacats cavistes. El primer serà Josep Ferrer i Sala, president d’honor del Grup Freixenet.

Altres actes destacats de la 35a Setmana del Cava són:

• 34 Congrés Internacional del Cava. S’ha organitzat pel 5 d’octubre i enguany es trasllada a les caves Juvé i Camps d’Espiells. (Veure programa adjunt)

• Simposi “El cava i la comunicació”. Tindrà lloc el dimecres 19 d’octubre al Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní.

• Investidura dels Joves Confrares. Es farà el 22 d’octubre a la seu de la Confraria del Cava. Encara està per determinar qui es distingirà com a Jove Confrare d’Honor.

• X Cursa Solidària País del Cava. Es disputarà el diumenge 30 d’octubre. En les nou edicions anteriors, aquest cursa ha aconseguit recaptar més de 100.000 euros per la Marató de TV3 que enguany estarà dedicada a l’Ictus i les lesions medul•lars i cerebrals traumàtiques.

• 5a Nit Solidària del Cava. Tindrà lloc el 25 de novembre al MNAC i recaptarà beneficis per Càritas. Aquesta iniciativa ha recaptat més de 125.000 euros en quatre edicions.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa