VadeVi
Unió de Pagesos considera “del tot insuficients” els 10 milions d’euros per la verema en verd
  • CA

!--akiadsense-->

Unió de Pagesos celebra que se subvencioni la verema en verd per compensar la crisi de vendes de vi generada per la pandèmia de la Covid-19 però considera que 10 milions d’euros per tot l’estat “són del tot insuficients”. El sindicat havia calculat que només per Catalunya la previsió apuntava a que calien 30 milions d’euros.

Per tal de fer efectiva aquesta mesura, Unió de Pagesos reclama al Departament d’Agricultura la màxima celeritat perquè sol·liciti al Ministeri abans del 14 de juny, com preveu el Reial decret, que Catalunya s’hi vol acollir. A més, els viticultors, que podrien presentar les sol·licituds fins al 23 de juny, diu el sindicat, han de conèixer quin serà l’ajut per a cada parcel·la vitícola abans de presentar-les. Des d’Unió de Pagesos recorden que departament d’Agricultura és l’òrgan que ha d’establir quins són els àmbits territorials i quina és la quantia de l’ajut per a cada parcel·la.

Unió de Pagesos insisteix, com va demanar a través de les al·legacions, que aquesta mesura s’ha de finançar amb els fons que no s’utilitzin del 2020 de l’actual Pla de suport vitivinícola (PASVE), tenint en compte que el Ministeri no pot aportar-hi fons propis per aquesta mesura però sí per a altres publicades també aquest dimecres, com la destil·lació de crisi i l’emmagatzematge privat. Per això, ha reclamat reiteradament a l’administració estatal que determini amb urgència els fons disponibles dins del PASVE per poder posar en marxa la verema en verd.

El sindicat també va defensar en les seves al·legacions al Reial decret que aquesta mesura havia de cobrir totes les sol·licituds que presentin els viticultors, a compte de l’exercici 2020 o del 2021. Per a Unió de Pagesos, la verema en verd és l’única mesura que assegura que l’ajut arribarà directament a la pagesia, i la més eficient per eliminar els excedents del mercat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa