Vinya del Penedès afectada pel míldiu | Unió de Pagesos

!--akiadsense-->

Unió de Pagesos ha fet arribar a la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, una proposta de mesures que el sindicat considera que cal habilitar de manera urgent per ajudar els viticultors a afrontar les conseqüències del greu atac de la malaltia del míldiu a les vinyes, per poder superar la campanya actual i no sentenciar la continuïtat de l’activitat agrària.

El sindicat proposa, préstecs de liquiditat i préstecs de refinançament a interès zero i sense costos de despesa, i ajuts directes que anirien dels 1.800 € als 2.200 € per hectàrea. Per altra banda, Unió de Pagesos insisteix al Departament que intercedeixi per garantir que Agroseguro i la Entidad Estatal de Seguros Agrarios [ENESA] que incloguin, ja en les properes pòlisses, el dany per míldiu com a assegurable a la línia d’explotacions de raïm de vinificació, com ja ho és al sud de l’estat espanyol, una mesura que ja fa temps que reclama.

Les temperatures suaus de la passada tardor i el règim de pluges d’aquesta primavera han provocat el desenvolupament i la propagació virulenta del fong del míldiu, tant a les fulles com al raïm. El fong ha estat tant agressiu que, en molts casos, tot i que els viticultors han seguit les indicacions del servei de sanitat vegetal del Departament d’Agricultura i dels tècnics de les Agrupacions de Defensa Vegetal i han dut a terme els tractaments que corresponien, no n’ha pogut controlar la proliferació. De fet, els pagesos no recorden un atac similar en el passat.

Per acabar, Unió de Pagesos demana a la Conselleria d’Agricultura que faci la seva proposta el més aviat possible per contribuir, com a mínim, a minimitzar els obstacles amb els qual s’estan topant els viticultors en aquesta campanya vitícola.

Nou comentari

Comparteix