VadeVi
Unió de Pagesos demana que s’ampliïn els ajuts pel míldiu
El míldiu afecta també el raïm que encara no es madur
El míldiu ha afectat també el raïm a més de les fulles

!--akiadsense-->

Unió de Pagesos reclama a Agricultura que faci extensius als viticultors afectats pel cop de calor del 2019 els ajuts aprovats per compensar les pèrdues del míldiu. El sindicat demana a l’Administració “sensibilitat” per les diferents casuístiques del territori i per facilitar el suport “necessari i adequat en cada cas”. El Departament va publicar dijous la resolució amb la qual aprova 600 sol·licituds d’ajut del prop del miler presentades per pal·liar els danys provocats aquesta campanya pel fong del míldiu. En total, s’han aprovat ajuts per un total de 8 MEUR. Els viticultors als quals s’ha denegat l’ajut podran recórrer la resolució, però d’entrada no han rebut ajuts pel cop de calor i ara han pogut quedar exclosos de l’ajut del míldiu.

Unió de Pagesos recorda que el juliol passat va aconseguir el compromís d’Agricultura d’habilitar una compensació per als viticultors afectats pel fong. No obstant, assenyala que el Departament no va adoptar les esmenes presentades pel sindicat en el sentit d’habilitar, en el mateix procediment, un ajut similar pels viticultors que al juliol del 2019 van resultar afectats per cop de calor a les vinyes, especialment al Priorat, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i l’Empordà.

Unió de Pagesos no entén la negativa d’Agricultura per tal que els viticultors que van patir el cop de calor, amb davallades de renda en determinades explotacions molt importants, no hagin pogut accedir a una línia d’ajut directa o a crèdits a interès zero que els facilités poder mantenir l’activitat.

Ara, amb la nova resolució, “es visualitza com en molts casos aquests mateixos viticultors no assoleixen el 35% de davallada mínima de producció el 2020 respecte el 2019 perquè l’any passat ja van produir molt poc”, segons afirmen des del sindicat. “L’administració els obliga ara a haver de presentar-hi recurs si volen accedir a l’ajut del míldiu”, lamenten des d’Unió de Pagesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa