VadeVi
Unió de Pagesos guanya les eleccions agràries 2021 amb el 55% dels vots
  • CA
David Mascort, secretari general del DARP, ha activat l'inici al recompte final
David Mascort, secretari general del DARP, ha activat l’inici al recompte final

!–akiadsense–>

Ja hi ha resultats a les eleccions agràries 2021: Unió de Pagesos guanya els comicis d’aquesta setena crida a les urnes en la qual els sectors de la pagesia, la ramaderia i forestal catalans decideixen els seus representants. UP ha obtingut un total de 4.063 vots, corresponents al 55,04% dels vots totals emesos.

En segon lloc, ha quedat la JARC, els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, amb 2.226 vots (30,15% dels vots); ASAJA, Asociación Agraria Jóvenes Agricultores, amb 821 vots (11,12%) i en última posició, UPA, Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos, amb 190 vots (2,57%). També s’han registrat 82 vots en blanc, corresponent al 1,11% de la participació total.

En total s’ha comptabilitzat una participació del 35,83%, que suposa la suma de vots de 7.382 persones de les més de 20.609 del cens que estava cridat a les urnes. Una xifra que ja s’han afanyat a titllar de baixes algunes de les entitats que han presentat candidatura, i que fins i tot han fet que UPA parlés de “fracàs” de convocatòria. Alguns dels sindicats han culpat la baixa participació al sistema telemàtic, ja que consideren que no ha estat un sistema adient per al sector que estava cridat a votar.

Malgrat tot, tots els representants sindicals han volgut agrair la participació dels pagesos i ramaderes, coincidint que ha estat una crida feta en un moment especialment difícil per a tothom.

Joan Caball, d’Unió de Pagesos, ha reinvindicat la voluntat del sindicat d’estar al costat del sector tot celebrant que UP hagi guanyat les eleccions per setena vegada consecutiva. “Ens comprometem a seguir donant veu a la pagesia del nostre país i demanem celeritat en certs processos”, ha dit en el moment de fer valoració dels resultats. “D’entrada, que es formi Govern ràpid al país i sobretot que pensin que la gent està patint, també la que ens dediquem al sector agrari”. A més a més, ha demanat “finalitzar urgentment la depravació del territori” per donar vida a empreses com les elèctriques. “Cal fer una planificació amb celeritat i buscar solucions urgents”.

Primeres eleccions telemàtiques

Aquestes eleccions determinen la representativitat de les diferents organitzacions professionals agràries als òrgans col·legiats de l’Administració, com ara la Taula Agrària, les Taules Sectorials (de la Fruita, de la Flor i Planta Ornamental, de l’Oli), el Consell Català de l’Alimentació, el Consell de Caça de Catalunya i les Juntes Consultives de les Reserves Nacionals de Caça, entre d’altres.

La Consellera d’Agricultura en funcions, Teresa Jordà, ha qualificat “d’històrica” aquesta cita per la seva importància i pel fet que les eleccions s’hagin celebrat de manera electrònica per primera vegada en la història de Catalunya: “Hem fet un esforç tecnològic molt important i ens sentim molt orgullosos de ser el primer Departament de la Generalitat que impulsa un procés electoral 100% electrònic“, en un procés que ha estat completament segur tant pel que fa als vots com, també per la prevenció de la Covid-19. En un tuit, Jordà ha donat l’enhorabona als guanyadors i candidatures, així com a tot l’equip que ha fet possible la realització d’aquesta votació electrònica.

La votació ha tingut lloc els dies 25 i 26 de març per mitjans electrònics de manera remota i a través de 209 punts d’assistència al vot electrònic distribuïts arreu del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa