VadeVi
Unió de Pagesos guanya les eleccions agràries
  • CA

Amb un 57,16% Unió de Pagesos (UP) ha estat l’organització agrària que ha obtingut més vots a les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya.

La segueixen Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), amb un 27,59% i Asociación Agraria-Jóvenes Agricultores (ASAJA), amb un 12,72%. Aquesta última organització agrària no obté el 15% requerit i no aconsegueix representativitat.

Aquests resultats són amb l’escrutini del 100% dels vots emesos, inclosos els resultats a la mesa electoral de Figueres que el dia de les votacions va patir una incidència.

La participació en aquestes eleccions ha estat del 53,89% (14.013 d’un cens de 26.001), una mica més baixa que a les eleccions de 2011 que va ser del 59,48%.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha valorat positivament el desenvolupament de la jornada electoral de les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya.

La consellera també ha agraït la col·laboració de tot el conjunt de persones que han participat en el desplegament del dispositiu electoral, així com de tots els presidents i vocals de les meses electorals i dels Ajuntaments.

Durant la seva intervenció, la consellera Serret ha afirmat que el sector agrari és “un sector estratègic per al futur del nostre país, un sector que produeix aliments i preserva l’equilibri territorial i el desenvolupament econòmic, social i mediambiental”.

La consellera assegura que assolir aquests, i altres objectius, implica, necessàriament, comptar amb un sector dinàmic i competitiu, que garanteixi la viabilitat de les explotacions i les famílies que en depenen, i que generi riquesa en el territori. “Entre tots hem de sumar i fer estratègies conjuntes”

Serret també ha destacat que “estem decidits a basar la nostra acció de govern en el diàleg permanent i la concertació amb els diferents agents del sector i serà sota aquesta premissa que basarem la nostra interlocució amb el sector productiu”.

El Departament posa a la disposició de tots els interessats les dades sobre les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya a través d’aquest web


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa