VadeVi
Unió de Pagesos presenta propostes de cara les eleccions

El sindicat Unió de Pagesos presentarà les seves propostes per consolidar la pagesia professional, recollides en el document Mesures de futur per consolidar la pagesia professional (Propostes de cara a les eleccions autonòmiques de 2010) a tots els partits polítics catalans que tenen representació parlamentària. L’objectiu és que les seves propostes es puguin tenir en compte de cara a les eleccions autonòmiques.

Unió de Pagesos proposa fer un plantejament de política agrària que respongui a les necessitats del sector. “La pagesia ha de disposar d’una veritable política agrària catalana basada que no ha d’estar exclusivament subjecta, com fins ara, als recursos aliens que es puguin captar”, explica el sindicat. I és que “Unió de Pagesos considera una prioritat fer complir les normatives que regulen les obligacions i els drets del mercat davant els abusos il·legals en la resta de la cadena alimentària”. En aquest sentit, el sindicat reitera la seva denúncia contra la “posició de domini que tenen la gran distribució i determinades agroindústries i l’abús que en fan”.

El sindicat exposarà als partits polítics la necessitat de donar suport públic a la reestructuració i creació de grups transformadors i comercials que estiguin en mans majoritàries de la pagesia, ja que considera imprescindible l’obtenció del valor afegit dels productes cap a la pagesia.

Un dels altres eixos bàsics de la proposta és la necessitat d’invertir per millorar l’eficàcia de les explotacions agràries, tenint en compte les necessitats que generaran els nous regadius que s’estan construint, així com les derivades per afrontar el compliment de les condicions de la Política Agrària Comuna (PAC). També demanen que s’adopti el compromís del ple monogràfic sobre agricultura celebrat al Parlament de Catalunya el passat mes d’abril: que s’apliqui adequadament el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2007-2013 i que s’elabori el Pla Estratègic Nacional de Suport a la Agricultura i l’Alimentació (PENSAA), per tal que el sector productor, l’agroindustrial i l’Administració puguin afrontar conjuntament els reptes i oportunitats del país.

Les mesures proposades pel sindicat també inclouen, entre d’altres, que es pugui garantir el relleu generacional dels productors, plans de formació dels professionals, assistència tècnica i desenvolupament de programes de recerca de mètodes alternatius a la important caiguda de matèries actives fitosanitàries i de medicaments veterinaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa