VadeVi
La Universitat de Girona fa un emotiu homenatge a Juli Soler
Homenatge a Juli Soler

!--akiadsense-->

Amb l’auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona ple de gom a gom es va celebrar aquest dimarts dia 9 de juliol, 4 anys i 4 dies després del seu traspàs, un emotiu homenatge a Juli Soler, el copropietari juntament amb Ferran Adrià, del que va ser durant anys considerat el millor restaurant del món, El Bulli. En Juli Soler va ser un personatge clau en la revolució del servei de sala en els restaurants i per això la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona, a proposta del seu president d’honor, en Pitu Roca, li ha volgut retre aquest homenatge.

L’acte va ser conduit pel propi Pitu Roca, qui després d’un sentit minut de silenci, va glosar la figura d’en Juli Soler i va anar donant la paraula a diverses persones molt properes al Juli Soler. En primer lloc va intervenir en Ferran Centelles, qui durant 12 anys va ser sommelier del restaurant el Bulli i un dels principals deixebles del Juli Soler. En la seva intervenció va explicar tot un seguit d’anècdotes. Per exemple, que sempre anava al mateix hotel de la Borgonya perquè tenien un billar.

Homenatge a Juli Soler

!--akiadsense-->

A continuació van intervenir, Carlos Orta, propietari del restaurant Villa Más de S’Agaró, Mounir Sauma, vigneron de la Borgonya francesa i Laurant Brelin, propietari del restaurant La Dilettante de Beaune a la Borgonya, qui van explicar les seves vivències farcides d’anècdotes amb en Juli Soler al voltant dels seus viatges a la Borgonya i la seva passió pels vins d’aquesta regió i en especial pel Corton Vergennes Grand Cru.

Finalment va intervenir Delfí Sanahuja, enòleg dels cellers Castell de Perelada, qui a partir de la seva llarga trajectòria com a elaborador de vins, en especial a la DO Empordà, va parlar de les possibilitats de l’Empordà com regió vitivinícola i juntament amb el Mounir Sauma van parlar de les similituds i les diferencies entre l’Empordà i la Borgonya.

L’acte va finalitzar amb el tast del vi que tan agradava al Julir Soler, el Corton Vergennes, en aquesta ocasió l’anyada 2016 i servit d’unes ampolles màgnum que sortides d’una bóta que en va tenir cura el Mounir Sauma després de ser comprada a la subasta de la Borgonya per uns quants amics del Juli Soler en memòria seva.

Entre els assistents hi havia la vídua i els dos fills de Juli Soler, representants de la Universitat de Girona, polítics, un bon grapat d’ex-Bullis, tan de cuina com de sala, com clients habituals, una nodrida representació de cellers de l’Empordà, gastrònoms, enòlegs, sommeliers, i afeccionats al món del vi. Un dels grans absents a l’acte, va ser el que va ser el seu soci al Bulli, Ferran Adrià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa