VadeVi
UP reclama a l’Administració ‘més agilitat’ en els tràmits de cremes vegetals
  • CA

Unió de Pagesos ha exigit aquest divendres a l’Administració més “agilitat i eficiència” en la tramitació dels permisos de cremes de restes de poda i vegetals, així com l’eliminació de la burocràcia i les traves a la pagesia “perquè aquesta pugui fer la seva feina”.

Ho han demanat en el marc d’una concentració a Reus, que ha aplegat unes 60 persones davant de l’oficina del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El sindicat també dirigeix aquestes demandes a l’Oficina del Departament al Baix Camp per tal que ofereixi el servei requerit per la pagesia sense retards que la perjudiquin.

Canvi en la prohibició de cremes

UP insistia en el valor d’haver aconseguit aquest passat el 6 d’octubre la rectificació de la prohibició de cremar restes vegetals a través de la llei de la Política Agrària Comuna (PAC), ara pendent de ratificació al Congrés i al Senat. Així i tot, continua demanant al Departament d’Acció Climàtica que faciliti “de la manera més àgil possible” les autoritzacions excepcionals per a cremes de restes vegetals per raons de caràcter fitosanitari i per prevenció d’incendis forestals.

A més a més, exigeix “màxima diligència i urgència” per al finançament del sector, i durant el tràmit dels pressupostos estatals, que es treballi per una modificació de la normativa fiscal, social i econòmica per pal·liar el fort encariment dels costos de producció, amb un IVA reduït per a tots els béns i serveis necessaris per a la producció que ara no el tenen, l’adequació dels mòduls de l’IRPF i l’increment de les despeses de difícil justificació, el desenvolupament de la doble tarifa elèctrica, un gasoil professional agrari amb el mínim de gravàmens fiscals i l’eliminació de la tributació il·legal de les construccions agràries en l’IBI, entre altres qüestions.

Un sector, en crisis

Unió de Pagesos també ha convocat la concentració d’avui a Reus per reclamar totes les mesures possibles per al manteniment de les explotacions agràries a Catalunya després que la majoria de sectors agrícoles i ramaders estan en crisi “pel desmesurat augment de costos de producció dels últims mesos, l’elevada factura de l’energia, que en l’últim any s’ha incrementat un 77% només en electricitat, a més dels greus efectes derivats de la sequera, les gelades i les conseqüències de la guerra a Ucraïna per al sector, sumats als preus en origen molt baixos, sovint per sota costos”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a novembre 05, 2022 | 10:44
    ciutadà novembre 05, 2022 | 10:44
    No us en sortireu amics. L'única raó que entenen els polítics és que no se'ls voti; i aixó és el què heu de fer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa