VadeVi
UP s’ofereix a acollir refugiats ucraïnesos per les campanyes agràries

Unió de Pagesos ha mantingut aquesta setmana diverses trobades amb conselleries de Drets Socials, Igualtat i Feminismes i Empresa i Treball per traslladar que la pagesia pugui oferir llocs de treball i residència a les persones refugiades ucraïneses en el marc de les properes campanyes agràries. Ho ofereix a partir que l’Administració hagi pogut habilitar el mecanisme perquè les autoritzacions excepcionals de residència i treball siguin àgils.

Aquesta voluntat és compartida per Afrucat –Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya- amb qui el sindicat també ha mantingut converses i ha començat a analitzar diferents possibilitats amb algunes de les principals entitats de la zona de Lleida i amb nombrosos pagesos i pageses.

El sindicat demana a l’Administració una coordinació àgil per analitzar les diferents casuístiques d’aquestes persones i poder oferir les millors opcions atenent a les seves circumstàncies personals i familiars.

D’altra banda, Unió de Pagesos recorda que ha insistit reiterades vegades que cal habilitar mesures excepcionals per altres col·lectius que ja resideixen al nostre país perquè puguin accedir a una oferta laboral, com ja es va fer amb les autoritzacions excepcionals per joves extutelats habilitades fa dos anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa