VadeVi
Vadevi.cat mirarà de prop la vinya amb "Va de raïm"
  • CA

Que la natura és bella ho sap tothom, no volem ara a descobrir la sopa d’all, però no sempre tenim temps per admirar-la ni sempre hi podem dedicar l’atenció que ens agradaria. Per això hem decidit entre l’INCAVI i vadevi.cat, facilitar-nos les coses.

I si poguéssim veure sense moure’ns de casa aquesta bellesa natural? i si enlloc de ser qualsevol cosa, fos la vinya, l’origen del vi? i si a més a més fos cronològicament impecable i ens permetés aprendre quatre nocions del seu cicle vital?

Tots aquests elements, els trobareu a Va de raïm, una sèrie que ara encetem i que permet mirar i admirar de ben a prop el cicle vegetatiu de la vinya a través d’imatges. La seva bellesa i la seva virtut.

Fent una mena de trampa creuarem l’espai-temps per veure-la créixer, brotar, florir i l’acompanyarem. I tot això sense moure’ns de casa.

Aquesta Va de raïm que encetem avui és un projecte a llarg termini. Volem copsar la vinya d’arreu, i volem admirar totes les varietats que en són pròpies.

Però no ho podem fer tot de cop, perquè estaríem traint l’esperit que ens empeny a fer-ho que és el gust pel detall.

Començarem amb 5 varietats: el xarel·lo del Penedès, el trepat de la Conca de Barberà, la garnatxa blanca de la Terra Alta, el picapoll del Pla de Bages i la garnatxa negra del Montsant. La resta de varietats i de territoris arribaran en una segona tongada i tindrem la mateixa oportunitat de veure com són de ben a prop aquestes plantes. I per exemple com ploren. Com aquest xarel·lo del Penedès. Era el mes de març i el cep amb aquesta llàgrima donava senyals de vida.

Així, periòdicament publicarem les imatges que ens arribaran d’arreu de Catalunya, us explicarem en quin moment es troben cada una de les varietats a cada un dels seus territoris i podrem comparar-les i veure’n l’evolució.

Us convidem doncs, a mirar pel forat del pany i espiar la vinya al Va de raïm.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa