Valentí Roqueta, a les seves vinyes. Foto: Roqueta Origen

Valentí Roqueta i Guillamet, president de Roqueta Origen, veurà reconeguda la seva trajectòria professional durant la Nit de l’enologia que es farà aquest divendres a La Catedral del Vi del Pinell de Brai (Terra Alta). L’acte, organitzat per l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE), es durà a terme després d’un congrés tècnic. En aquesta edició, a més del bagenc Roqueta, també es guardonarà a Pere Rovira Rovira, com a enòleg sénior, amb més de 25 anys de professió. I encara hi haurà un tercer guardó, que no s’ha desvelat encara, a la persona que hagi ajudat de forma rellevant a la difusió de tot allò que passa en el sector de l’enologia, del vi i del seu entorn.

Valentí Roqueta i Guillamet (Manresa, 1955) és el president de la DO Pla de Bages, i havia estat president de Caixa Manresa i, anteriorment, també havia estat president de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Manresa.

El seu pare, Ramon Roqueta Roqueta (Manresa, 1925), alcalde de Manresa durant la transició, també ha vist recentment reconeguda la seva trajectòria empresarial. Aquest mes de març passat, el 14è Fòrum Econòmic de la Catalunya Central el va guardonar “per la seva promoció d’activitats i iniciatives que han contribuït al desenvolupament del teixit empresarial de la Catalunya Central”.

Pluja de reconeixements per Roqueta Origen. A més dels esmentats guardons per al fill i pare, president i president d’honor respectivament d’aquest celler d’Avinyó, a finals de març el seu Abadal Picapoll 2014 va rebre la medalla d’or Girovi 2015, en la categoria de Vins blancs joves. I encara més: el celler bagenc ha estat inclòs, per segon any consecutiu, a la llista dels 50 cellers més admirats del món, segons Drinks International.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa