VadeVi
Vallformosa i l’ACS creen el “El cava dels Sommeliers”
  • CA
Cava dels Sommeliers

!--akiadsense-->

L’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) conjuntament amb l’equip d’enologia de Vallformosa han organitzat una innovadora activitat consistent en el tast per part de 25 sommelliers, cadascun des de casa seva, de vins base cava de la collita 2020 per crear tots plegats un cupatge que podria esdevenir “El cava dels Sommeliers”. L’activitat es va celebrar el passat dilluns, dia 16 de novembre, i estava oberta a tots els sommeliers socis de l’ACS. Segons van comentar des de la mateixa ACS, l’activitat va despertar tant d’interès que les 25 places disponibles es van esgotar de seguida.

Raimon Mascaró i Xavier Pons de l’equip d’enologia de Vallformosa van triar fins a 8 vins base cava de la collita 2020 on hi havia representades les varietats tradicionals del cava, macabeu, xarel.lo i parellada a més de la chardonnay. Hi havia vins elaborats a partir de vinyes joves i de vinyes velles procedents de diferents zones del Penedès, de la zona costera, de la plana i de la zona de muntanya. Cada sommelier participant en el tast va rebre una caixa amb una mostra de cadascun del vuit vins base cava.

En una sessió virtual a través de la plataforma Teams es van tastar, conjuntament i a cegues, els vuit vins i a partir dels comentaris i de les preferències de tots els participants es van anar elaborant diferents cupatges amb els vins base cava. De les infinites possibilitats de cupatges que podien sortir, no va ser massa difícil arribar a un consens i trobar un cupatge que agradés a tots els participants.

El cupatge que podria esdevenir “El Cava dels Sommeliers” és un 45% de xarel.lo de vinyes velles procedent de la costa del Garraf, un 25% de macabeu de vinyes velles procedent de la zona de la Plana, un 20% de parellada procedent de la zona alta del Penedès i un 10% de chardonnay procedent de la zona alta del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa