La 3a sessió del taller de vins que s’han impartit al Centre Cívic el Montseny de Vic aquest divendres22 de maig, ha tingut de protagonistes quatre vins guardonats als Premis Vinari.

En l’apartat de vins blancs amb criança, han estat els De Muller Chardonnay i el Finca Viladellops Xarel·lo XXX, que van obtenir respectivament Vinari d’Or i Vinari de Plata en la seva categoria a la passada edició del concurs dels vins catalans.

En l’apartat de negres de criança, els seleccionats han estat el Plana d’en Fonoll Selecció 2006, de Sant Josep Vins, el celler cooperatiu de Bot, que va guanyar la medalla d’or en negres de guarda i l’Abadal criança, que va obtenir plata en la seva categoria.

Els temes que s’han tractat en aquesta tercera sessió han estat, en l’apartat de temes pràctics, com destapar correctament les ampolles, i com i perquè s’han de decantar alguns vins.

En l’apartat d’aspectes teòrics, s’han abordat les varietats de raïm, les foranes i les autòctones, que han estat el tema central, i els trets, característiques i personalitat que aporten als vins.

Aquest ha estat el tercer d’un cicle de tastos que es duen a terme al Centre Cívic el Montseny (Avinguda del Montseny, 16) els divendres a la tarda, i que consta de vuit sessions fins el 26 de juny (sessions d’hora i mitja) en horari de tarda.

Més informació al seu web www.vic.cat/ccvic.

Nou comentari

Comparteix