Porta d'entrada a les Caves Freixenet

!--akiadsense-->

Després d’una jornada maratoniana de negociacions aquest divendres entre els representants de les diferents branques que ostenten la propietat de Freixenet, finalment no s’ha tancat la venda de la companyia amb seu al barri de l’estació de Sant Sadurní d’Anoia al gegant alemany Henkell, filial de la companyia familiar Dr. Oetker. No obstant això, segons fonts properes a la negociació, s’ha avançat i s’han superat esculls, i tot apunta que demà dissabte o bé dilluns es podrien tancar finalment els darrers serrells de l’operació si no hi cap sorpresa de darrera hora. La reunió d’aquest divendres ha progressat molt lentament. A les nou de la nit encara continuava la reunió.

Les reunions ja havien sovintejat durant la darrera setmana i s’esperava que aquest divendres s’arribés a un acord definitiu pel que fa al contracte de compra-venda. De fet, tant Henkell com Freixenet ja havien preparat un comunicat de premsa anunciant l’operació per a darrera hora del migdia o a primera hora de la tarda. El comunicat, finalment, no s’ha arribat a difondre. La confirmació no es produirà, com a mínim, fins demà.

La venda, de produir-se, arribaria després de dos anys de negociacions i d’una due diligence l’any 2016 (valorant-se la companyia en 550 milions d’euros). Henkell aspira a fer-se amb el control de Freixenet, amb un 50,75% de les accions. Concretament, els membres de la família que estan decidits a vendre el seu paquet accionarial pertanyen a les branques Bonet-Ferrer (Daldo, Pedro i Pilar Bonet) i els Hevia Ferrer (Enrique, Carmen, Agustina i Montserrat). Precisament Enrique Hevia, que fins ara era president de la nova comissió executiva d’aquest grup vitivinícola, ha estat el gran impulsor de la venda de la majoria del paquet accionarial de Freixenet.

Davant les noticies sobre la imminent compra de la majoria de capital del Grup Freixenet per part del grup alemany Henkell, CCOO ha manifestat que aquesta operació “ha de garantir l’ocupació del grup, així com la consolidació d’un projecte industrial de futur”.Tant el Comitè d’Empresa com la Secció Sindical de CCOO de Freixenet han demanat una reunió de caràcter urgent a la direcció del grup perquè aquesta “compleixi amb la seva obligació d’informar la representació dels treballadors i treballadores sobre aquesta operació de venda”. Així mateix, la federació CCOO d’Indústria, juntament amb la secció sindical de CCOO, han anunciat que coordinaran les accions oportunes davant de l’Administració i en el marc de coordinació sindical europeu “per garantir els objectius que ens hem marcat de consolidació de l’ocupació i del projecte industrial del Grup Freixenet en aquest nou escenari”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: República Catalana a març 16, 2018 | 21:00
  República Catalana març 16, 2018 | 21:00
  Aquest beuratge que fabrica el botifler Bonet, els de Henkell el deuen voler per a fabricar armes químiques
 2. Icona del comentari de: Sant Sadurni, no es pixums freixenet a març 17, 2018 | 06:14
  Sant Sadurni, no es pixums freixenet març 17, 2018 | 06:14
  Marxen els bons, es queden els corruptes i que han fabricat cava de qualitat infima. Aquest alemanys no saben al pou de merda a on s'han posat
 3. Icona del comentari de: Teresa a març 17, 2018 | 09:23
  Teresa març 17, 2018 | 09:23
  Em sembla que qui pagarà tot això seran els treballadors de Freixenet. Oi que no han dit res de conservar tota l'ocupació? Abans d'un mes diran que el nou amo fa una retallada espaterrant. Apa Bonet: Ni catalana, ni espanyola: alemanya.
 4. Icona del comentari de: Paulina a març 17, 2018 | 09:50
  Paulina març 17, 2018 | 09:50
  Els alemanys s'ho han pensat millor. No m'estranya!
 5. Icona del comentari de: Josep a març 17, 2018 | 10:18
  Josep març 17, 2018 | 10:18
  Jo deixaria que s'enfonsin. Sap greu pel Sr.Ferrer, però la resta Hevia i Bonet son uns indesitjables
 6. Icona del comentari de: Pep de la Vila a abril 01, 2018 | 20:29
  Pep de la Vila abril 01, 2018 | 20:29
  Em sap greu pels treballadors , no tenen culpa de la mala gestió de la família . Tant de Bòsnia no en pateixin conseqüències

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa