VadeVi
Les vendes de vi a l’exterior cauen un 10,14%
  • CA
Les exportacions de vi al 2020 van caure degut principalment al tancament de la restauració
El principal motiu de la caiguda és el tancament de la restauració | Prodeca

!--akiadsense-->

Les exportacions de productes agroalimentaris catalans han superat per primera vegada el llindar dels 11.000 MEUR. En concret l’any 2020, malgrat la Covid-19, es va assolir el nou rècord d’11.435,01 MEUR en vendes internacionals del sector, un 6,62% més que l’any anterior.

Segons dades recollides per Prodeca, el sector de la carn i el Fine Food han liderat el comerç exterior amb una especial incidència a la Xina, que pel que fa a la carn s’ha convertit en el primer mercat. Tot plegat fa que Catalunya hagi superat per primera vegada Andalusia i que l’agroalimentari sigui el segon sector en exportacions al país. Malgrat el context positiu, el tancament de la restauració ha passat factura a les vendes de vi que han patit una caiguda del 10,14%.

De fet, el sector del vi i l’escumós manté la tendència decreixent de l’any passat amb un descens també en volum del 2,45% respecte al 2019. Un dels motius d’aquesta davallada rau en el tancament de l’hostaleria i es pot apreciar en el fet que a nivell mundial el vi ha caigut un 7% durant el 2020. Així mateix, es manté com el cinquè sector exportador, representant el 4,57% de les exportacions catalanes i assolint els 522,13 M€ exportats. L’escumós representa pràcticament el 53% de valor exportat.

Segons Prodeca, el sector de l’alimentació es consolida com a motor de l’economia catalana i se situa, per primera vegada, com a segon sector econòmic exportador de Catalunya, superant al de béns d’equipament i sols per darrera del de les semifactures. En un any globalment a la baixa pel conjunt de les vendes internacionals catalanes per la crisis desencadenada per la Covid-19 i en particular per la incidència de les polítiques proteccionistes de l’Administració Trump als EUA o la incertesa de la resolució del Brexit, el sector agroalimentari català ha demostrat la seva resiliència i és l’únic que augmenta les seves exportacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa