VadeVi
La verema 2018 de Torre del Veguer dona vins ‘frescos i amb potència aromàtica’
Vinyes de la Torre del Veguer

!--akiadsense-->

El celler familiar Torre del Veguer, de Sant Pere de Ribes, ha tancat una campanya vitícola amb més producció, un 20% més respecte una collita del 2017 que va estar marcada per la sequera. Els vins obtinguts de la verema 2018 de les seves vinyes pròpies del Garraf són molt “aromàtics i frescos”, afirmen des del celler.

La directora tècnica del celler, Marta Estany, diu que aquest any han hagut d’estar molt a sobre de les vinyes amb més tractaments del que és habitual per controlar les plagues de fongs, especialment de míldiu. La meteorologia d’aquesta anyada ha estat de llibre: hivern fred, primavera plujosa i un estiu calorós i sec. Ha estat, segons Estany, un any que requeria “ser pagesos, i més tenint en compte que practiquem agricultura ecològica a totes les nostres vinyes”.

Verema a Torre del Veguer

!--akiadsense-->

Afegeix que “ha calgut molta vigilància i constància aquesta verema i més encara per fer-la 100% ecològica a 4 km del mar. Les maduracions s’han retardat i ha calgut controlar dia a dia el grau probable per decidir el moment òptim de cada verema. A les vinyes del Garraf la llarga verema va començar el dia 9 d’agost i va finalitzar el 5 d’octubre”.

Pel que fa a les vinyes de Bolvir, a la Cerdanya s’ha retardat la maduració òptima dels raïms. La verema es va fer el 25 d’octubre. Enguany hi ha hagut una caiguda de la producció d’un 30% a causa d’una calamarsada al mes de maig, ja que els raïms exposats més al nord no van quallar adequadament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa