La verema al Penedès està en marxa
La verema al Penedès està en marxa

!--akiadsense-->

El tret de sortida de la verema a la DO Penedès ha complert les previsions. Entre el 15 i el 20 d’agost molts dels cellers de la denominació d’origen han començat a collir les varietats primerenques com la chardonnay, el suavignon i el muscat. Les bones condicions climatològiques d’enguany han permès arribar a la verema amb un raïm amb molt bona sanitat. Les pluges de la primavera i les temperatures una mica més baixes que la mitjana d’anys anteriors, han permès una maduració més tranquil·la, situant el raïm en una qualitat màxima. Segons els anàlisis realitzats per l’INCAVI, la graduació és òptima per a fer vins blancs i negres de nivell, així com l’acidesa que permetrà elaborar vins joves bons i vins de criança de gran qualitat.

El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha remarcat que “l’anyada 2019 serà recordada en el futur perquè la qualitat del raïm permetrà fer vins immillorables”. Olivella també ha remarcat el fet que aquest any les condicions climatològiques hagin estat molt bones per al desenvolupament del raïm. Malgrat que l’any va iniciar-se amb poca pluja, a partir de l’abril es van registrar força precipitacions, que juntament amb els alts registres del 2018, han permès que el raïm es desenvolupés correctament. “Veníem d’un any molt humit on el míldiu es va fer present, i prèviament d’uns altres dos molt secs que van fer disminuir la producció”, ha explicat Olivella. Enguany la producció es preveu que se situï en la mitjana dels darrers 10 anys.

Amb una producció de 18 milions d’ampolles, la DO Penedès representa el 10% del territori penedesenc, la resta es dedica a la producció de cava.

I del Penedès a la Conca de Barberà on també esperen una collita de grna qualitat. D’entrada la previsió d’aquest 2019 és positiva, diuen, perquè, amb una quantitat de raïm lleugerament superior a la mitjana dels respecte als darrers anys, la collita d’enguany serà molt sana i això es tradueix en uns vins de més qualitat.

Verema 2019 a Mas Foraster
Verema a Mas Foraster de la DO Conca de Barberà

!--akiadsense-->

Les primeres varietats que es veremen són la chardonnay i pinot noir i la resta de varietats començaran a collir-se la primera meitat de setembre. Aquest any no serà una verema primerenca i es realitzarà en les dates habituals. Tot i la calor del juliol i la sequedat de la segona meitat de l’any no s’avançarà com ha passat en anys anteriors.

El calendari és més o menys l’habitual, segons el president de la Denominació d’Origen de la Conca de Barberà, Bernat Andreu. Tot i això, ha afirmat que aquesta verema serà molt bona perquè el raïm és molt sa.

Andreu també ha assenyalat que el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, encara està en fase de verol. Presenta una bona qualitat i que, “segurament, la majoria del trepat es començarà a veremar a principis d’octubre”.

S’espera una gran qualitat i un raïm molt sa perquè aquest any s’ha pogut reduir fortament el número de tractaments a aplicar a la vinya ja que les condicions ho han fet possible.

Pel que fa a l DO Empordà la valoració de la verema 2019 la faran aquest dilluns 26 d’agost.

Nou comentari

Comparteix