VadeVi
La Verema Solidària s’estén cap a Tarragona i Lleida
Els nous celler que s'incorporen a la Verema Solidària
Els nous celler que s’incorporen a la Verema Solidària

!--akiadsense-->

Verema Solidària arriba a la quarta edició i s’estén per primer cop per dues demarcacions que encara no havia visitat, Tarragona i Lleida. Herència Altés (Gandesa) a la Terra Alta, Scala Dei al Priorat, Heretat Mascorrubí al Pla de Manlleu i Xic’s Cal Borrech (Figuerola d’Orcau) a la ruta dels Costers del Segre són els cellers que aquest any participaran d’aquesta iniciativa que uneix territori, vi i responsabilitat social. Tres veremes a Tarragona i una a Lleida, amb l’objectiu comú de recaptar 20.000 € per a dues entitats socials amb iniciatives que desenvoluparan sobre el territori.

Quilòmetre zero portarà a terme un projecte per acompanyar menors tutelats, en centres de menors de l’administració, quan compleixen 18 anys i passen a ser joves extutelats. Ambtu és el nom d’aquest projecte, que combina mentoria i voluntariat per acompanyar-los en el procés d’integració i emancipació. A l’actualitat, el Projecte Ambtu a Barcelona, porta realitzades 377 parelles de mentoria i n’acull 50 noves cada any. L’aportació de Verema Solidària servirà per estendre’l a la demarcació de Tarragona.

A Lleida, la fundació Albafutur desenvoluparà el projecte Llavors de futur, que té com a objectiu millorar la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. A Catalunya, segons dades estadístiques del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, hi ha un total de 551.440 persones amb discapacitat, de les quals, 57.647 tenen discapacitat intel·lectual. Moltes d’elles treballen en centres especials, però l’objectiu final marcat per la OMS és que puguin treballar en centres ordinaris sota els principis de d’integració, individualització, normalització i equiparació d’oportunitats. I això és el que persegueix la fundació Albafutur amb aquest programa.

Les dates per a les quatre veremes són les següents:

7 de setembre, a Herència Altés. Gandesa. Terra Alta.

14 de setembre, al Celler d’Scala Dei. Scala Dei. Priorat.

22 de setembre, a Xic’s Cal Borrech. Figuerola d’Orcau. Pallars Jussà.

6 d’octubre, a Mascorrubí Heretat 1297. Pla de Manlleu. Alt Camp.

Les places per a cada verema són limitades i des de l’edició 2018 estan fixades al voltant de 100 persones per ajustar-se a les capacitats de cada celler i al mateix temps oferir una experiència no massificada i que els participants la gaudeixin plenament.

El 80% de la quantitat recaptada en donatius es reparteix entre aquestes dues entitats i d’altra banda Verema Solidària també ofereix cada any formació en captació de fons a les associacions i entitats socials del territori. La resta de recursos serveix per cobrir costos d’estructura i de la plataforma de micromecentage.

Amb aquesta quarta edició Verema Solidària també continua treballant en un procés per allargar durant tot l’any les activitats que suposin captació de fons, de manera que ofereix la possibilitat d’integrar sota el seu paraigües activitats que vulguin organitzar cellers, entitats o col·lectius de gent amb aquesta finalitat.

Qui i com participar

La campanya oficial, per començar a aportar i reservar plaça per a les veremes solidàries, s’obre aquest dissabte dia 1 de juny i es tancarà el 15 d’octubre. A partir d’ara tothom que ho desitgi podrà fer la seva aportació econòmica i/o inscriure’s a les experiències de Verema Solidària 2019.

Els vins de la Verema Solidària
Els vins de la Verema Solidària

!--akiadsense-->

Els vins de la Verema Solidària 2018

A l’acte de presentació que s’ha fet aquest dijous a Barcelona s’han presentat els vins de la Verema Solidària de l’any passat, que va comptar amb la participació de tres cellers: el Xarel·lo solidari, un vi natural elaborat per la 6a generació de la família Gramona i veremat el 26 d’agost pels 200 voluntaris de Verema Solidària. El Colomers Verema Solidària de Vall Llach, és un vi solidari de la finca del Colomer, situada al bell mig de Porrera. És un merlot del Priorat. El Xarel·lo brisat de Can Ràfols dels Caus, un vi refinat, un brisat modern, aromàtic, ampli en boca i amb un final refrescant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa