VadeVi
La Verema Solidària tanca l’edició de 2018 a Can Ràfols dels Caus amb un “ple total”
  • CA
Verema Solidària a Can Ràfols dels Caus
Verema Solidària a Can Ràfols dels Caus | Verema Solidària

!--akiadsense-->

Nou èxit de la Verema Solidària a Can Ràfols dels Caus. Segons els organitzadors, la Tercera Verema Solidària 2018 ha assolit un “ple total”: les 100 places disponibles per veremar en aquest celler del Penedès estaven exhaurides des de fa setmanes -i a aquesta xifra cal afegir l’equip d’organització, fins a sumar 160 persones en total-. A les altres dues veremes d’enguany, a Gramona (Penedès) i a Vall Llach (Priorat), també es van omplir totes les places disponibles. Els organitzadors han explicat en un comunicat que han estat 300 donants i prop de 500 persones en total les que han fet possible aquesta iniciativa enosolidària. Els participants van collir xarel·lo a la Vinya del Pou Sec distribuïts en deu grups i amb l’ajuda dels sommeliers voluntaris que presten la seva col·laboració a cada edició de Verema Solidària. Prop de dues hores de contacte amb la vinya, als peus de la gran masia de Can Ràfols que domina el paisatge, al territori geològic del massís del Garraf, des de l’època romana. Abans del recorregut per la història i composició morfològica de l’entorn, els participants que ho van desitjar van poder trepitjar el raïm acabat de collir, al cup de fusta tradicional.

La ruta del coneixement que acompanya cada verema solidària en aquest cas es va centrar en l’entorn i la història. Per una banda, Jesús Velacoracho va explicar tota la història que conserva la masia, des de l’època ibera i romana, fins al moment actual. La part mediambiental es va dividir en dues: la geomorfològica, amb un recorregut històric per la Prehistòria i les restes fòssils que encara es poden trobar al massís i que li atorguen caràcter al sòl, a càrrec de Lluís Rius; i la part natural, amb l’exposició didàctica d’Aleix Joaquín de les espècies vegetals més comuns d’aquest territori. El recorregut va tancar el cercle amb la visita al celler de Can Ràfols, excavat enmig de la roca massissa del Garraf, complementat per la informació sobre l’origen dels tresors del jaciment de la Font de la Canya i el tast dels vins col·laboradors d’aquesta jornada, ofert per cortesia de Qalidès – Terrers del Penedès. I per finalitzar el dia, el dinar de germanor, ofert per la Fundació Llindar, centre educatiu de segona oportunitat, en col·laboració amb el grup Tragaluz i tancat amb l’actuació musical de Jérôme Frayssinet Duet.

La recaptació obtinguda, que fins ara puja a 11.985€ però que no es tanca fins al 15 d’octubre, es destinarà a dues entitats socials que desenvoluparan programes contra l’exclusió social als dos territoris en el quals s’ha centrat Verema Solidària 2018: el Penedès -i àrea d’influència de la DO- i el Priorat. Es tracta d’Amics de la Gent Gran Garraf, que ampliaran a aquesta zona el seu programa per acompanyar la gent gran que pateix soledat i necessita acompanyament; i Càritas Falset, que ho destinarà a comprar infraestructura per oferir producte fresc a la cinquantena de famílies a qui presta ajuda bàsica. Es pot seguir col·laborant amb aquesta campanya de diverses maneres: participant al tast maridat que farà el xef Xavier Pellicer al seu restaurant de Barcelona el 16 de maig de 2019. O bé fent aportacions i obtenir les ampolles de vi d’aquesta edició i la de 2017. Hi ha diverses opcions i packs. O també es poden fer aportacions tipus fila zero.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa