Verema a la DO Penedès: més aviat i menys quantitat

S’han començat a collir les varietats chardonnay i pinot noir la primera setmana d’agost, 5 dies abans que l’any passat

La verema ja ha començat al Penedès, i segons informa el Consell Regulador de la DO, “la maduració del raïm està essent molt bona i les graduacions són les adequades”.

Una primavera seca i temperada, i a un estiu molt calorós, han fet que s’esperi menys collita que l’any anterior, cosa que ja s’havia comprovat en la sortida dels raïms que va ser menor. Degut a aquestes condicions climàtiques, “la sanitat del raïm és de les millors dels últims anys, i s’espera una qualitat del raïm molt bona del que s’obtindrà una excepcional qualitat en els vins que s’elaboraran”.

Des de la DO es preveu que “tan les varietats blanques tradicionals del Penedès com són el macabeu, el xarel.lo i la parellada, com també les varietats negres (ull de llebre, merlot i cabernet sauvignon), es cullin amb normalitat i se n’obtinguin graduacions i maduracions excepcionals per l’elaboració dels grans vins del Penedès”.

Nou comentari