La moda dels “food-truck” també arriba al món del vermut. En tots els festivals i fires a l’aire lliure del país es troben aquests camions reconvertits en cuines i gastrobars per oferir novetats culinàries que fan les delícies de les comunitats de “foodies” i “hipsters”. Una oferta festiva que s’està convertint en un pla infal·lible per atraure el jovent. I el vermut hi té molt a dir en això de prendre’s alguna cosa ben fresca i compartir tapes o pintxos. Tan clar ho veien a Cal Bandarra, els propietaris del celler Martí Serdà del Penedès, que s’han llançat de cap a crear la Caravana Bandarra, una joint-venture amb el xef Jordi Bandarra.

“Ha tardat però ja està aquí”, afirmen els germans Virgili de Martí Serdà. Aquesta nova generació de la família ha animat els vins del seu celler amb humor i màrqueting irreverent, com per exemple, la gamma de “Mister Vins” comercialitzats sota el nom de Xitxarel·lo i Cabronet. Alex Virgili explica que sense ser “hipster” ni clàssic, el vermut Bandarra reneix per ser popular i així ho promouen. “Volem que cada setmana la nostra caravana es trobi en alguna fira o festival. Aquest cap de setmana estarà al festival de disseny gràfic de Vilanova i el proper, al Most Festival Internacional de cinema de Vilafranca del Penedès”. La caravana Bandarra la condueix el Jordi, cuiner amb experiència en diversos restaurants creatius que fa al salt a la moda dels food-truck amb la caravana carambola. Ara a més, ha adoptat el cognom del vermut Bandarra i dóna vida a aquesta vella caravana de 1963 per convertir-la en una vermuteria mòbil.

“Pintxos, vermuts i riures”

Això se serveix a la caravana Bandarra. El cuiner comparteix la seva afició en forma de pintxos: el de peu de porc amb reducció de vermut i olivada, pop amb puré de patata i pebre vermell de la vera, entre altres, i l’aperitiu bandarra format per patatones, olives, seitons, anxoves, gildas i piparras Tot servit amb vermut Bandarra i on també es podrà reomplir les ampolles o comprar-ne per endur-se’n a casa.

“Vermut i rumba amb Els desmadraos”

Déu els crea i ells s’ajunten. Segons Virgili, els bandarres busquen saraus i per això ens acompanyem de bona xerinola. Des de Martí Serdà volen que l’oferta de festival diürn s’acompanyi amb música i, per això, s’associen amb el grup de música Els Desmadraos per despatxar vermuts i rumba a discreció. Els trobarem amenitzant les festes majors dels pobles de Catalunya amb aquesta oferta.

Com localitzar la caravana Bandarra:

A Martí Serdà prometen pàgina web ben aviat, però de moment els podem seguir a les xarxes socials.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa