VadeVi
El vi al telèfon mòbil: les principals aplicacions que volen fer-nos la vida més fàcil
  • CA

Vivino és una de les app més populars amb 30 milions d'usuaris

Vivino és una de les app més populars amb 30 milions d’usuaris | Play store

!--akiadsense-->

Una part important de la nostra vida passa, ara mateix, pel telèfon mòbil i el vi no n’és l’exepció. En els darrers temps han aparegut diverses aplicacions que pretenen fer-nos la vida més fàcil a l’hora de relacionar-nos amb el vi. N’hi ha de molts tipus: per conèixer la valoració d’experts, ja sigui a través de guies o concursos, per saber que en pensa la gent que ja l’ha tastat tot i no ser especialistes en vins, hi ha cercadors de vins, aplicacions per comprar-los i fins i tot aplicacions que fan les funcions de diari personal per fer un historial dels vins que ens anem prenent. N’hem triat unes qüantes ja sigui per la seva popularitat o per la seva singularitat.

Vivino és ara mateix l’aplicació més popular. Té versió en català i el funcionament és molt senzill. Permet, fent una foto de l’etiqueta de l’ampolla, conèixer les opinions de les persones que l’han tastat. No són valoracions d’experts i quan introduïm la nostra queda incorporada i serà pública. I del mateix vi també mostra les opcions de compra

La fortalesa d’aquesta aplicació és la gran quantitat d’usuaris que té que arriba als 30 milions. Cada dia es consulten 2 milions de vins i s’hi poden trobar més de 560 milions d’etiquetes de vi diferents.

La debilitat de l’app és segurament que són opinions de consumidors no experts que poden ser orientatives per volum, és a dir si hi ha moltes o poques valoracions ja siguin positives o negatives, però no hi trobarem opinions tècniques d’experts.

Aquests són alguns dels plats que proposa Dime 1 Vino per maridar
Aquests són alguns dels plats que proposa Dime 1 Vino per maridar | xx

!--akiadsense-->

Els que estan al darrera de Dime 1 Vino, una altra aplicació gratuïta, són experts i més que oferir molta informació d’un vi, la principal funció és maridar. Ja sigui a través del vi que volem prendre o del plat que estem a punt de menjar, aquesta eina proposa opcions. És a dir que si li diem que dinarem unes mandonguilles l’app dona 6 opcions de vins possibles. Les 3 primeres són vins més assequibles i amb l’opció “Vinos caprichosos” en proposa 3 més una mica més cars.

Els vins són només de l’estat i després d’uns dies fent proves, hi ha cellers que es repeteixen, i els vins de Rioja, Ribera del Duero i Rueda apareixen tot sovint. És una app nova i de moment té una mica més de 100 usuaris.

Per comprar vins, una de les aplicacions que més referències ofereix és Bodeboca. La seva principal funció és vendre, però també com Vivino ofereix la possibilitat de conèixer que en pensen els més d’un milió d’usuaris perquè l’opinió se socialitza.

Ara mateix és una de les botigues online amb aplicació que més vi ven i un dels seus reclams és que tenen més de 5.000 referències i que es poden aconseguir descomptes de més del 30% en el preu del vi.

La recerca d’ampolles de vi també és la principal funció de Wine-Searcher. El seu funcionament és molt senzill i la gràcia és que més enllà de poder comparar el mateix vi per saber quin ens convé més, mostra quin és el lloc físic més a prop del dispositiu per poder-ho comprar a una botiga. També, com Bodeboca la compra es pot fer online i d’alguns vins, no de tots, es poden trobar les opinions públiques de crítics famosos publicades en diferents plataformes.

Delectable Wine Scan & Rate vindria a ser una mena d’Instagram del vi, però en el que hi ha experts internacionals que són els que validen els vins. Així es poden fer ‘likes’ a les fotos, seguir alguns experts i informar-te sobre els vins a cada un dels post. El contingut és una mica més tècnic que les altres app i és en anglès.

Algunes aplicacions combinen el vi amb l’enoturisme i se centren en els cellers. Una d’elles és Cellers d’Espanya que la trobeu en castellà, català, gallec, euskera, francès, anglès, alemany, portuguès, italià, rus i xinès.

En aquest cas hi ha més de 350 cellers que proporcionen informacions detallades de les seves instal·lacions i de més de 2.000 vins. Així a través d’un buscador que es divideix en cellers, vins, denominacions, publicacions, mapa i notes de tast, es poden conèixer les activitats enoturístiques dels cellers o les característiques d’un vi determinat. Això sí, proporcionades pel mateix celler que l’elabora.

Aquesta app està especialitzada en vins naturals
Aquesta app està especialitzada en vins naturals | Play Store

!--akiadsense-->

I si a l’hora de buscar un vi ja es pot fer a través d’una aplicació, ja sigui per tenir-ne més informació o per comprar-lo, l’especialització també hi és amb Raisin: the Natural Wine App. Comparteix el concepte de foto com Instagram o Delectable Wine en la que es poden pujar fotos de fins i valorar les que els altres membres de la comunitat publiquem. Ara bé, han de ser vins naturals. I la mateixa aplicació permet buscar locals, restaurants i botigues que venguin aquests vins. Es nodreix de la informació dels mateixos usuaris.

En deixem dues més pel final que són les que volen substituir les llibretes que molts de nosaltres hem fet servir durant molt de temps per anar apuntant els vins que hem anat prenent. Si ens han agradat o no o a on els hem tastat.

Mi Vinoteca és una d’elles. Els avantatges que tenen aquest tipus d’aplicació és que t’estalvies el boli, hi pots pujar fotos i fins i tot pots buscar entre les 11.000 fitxes que ja porta incorporades i afegir-les a la teva col·l·lecció. També pots compartir les teves entrades al “diari” amb altres usuaris. I una de les coses que amb la llibreta era més difícil de fer és que permet mostrar estadístiques del propi consum: quin tipus de vi comprem més, de quin preu, on el comprem, de quines denominacions, etc.

Aquesta és en castellà. En anglès teniu Wine Notes que s’assembla molt. El sistema és el mateix i potser la principal diferència és que incorpora un diccionari per utilitzar amb més precisió les paraules que farem servir per descriure el vi. O bé per entendre alguns conceptes de les etiquetes.

No són les úniques. N’hi ha més, però aquestes ara mateix són les més representatives. Tot plegat perquè acostar-se al vi no faci tanta por.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa