CEVIPE de Sant Sadurní

!--akiadsense-->

Cevipe, la gran cooperativa de segon grau que integra 13 cooperatives vinícoles de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf, el Tarragonès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà, està col·laborant amb Vinadeis, la cooperativa vitivinícola més gran de França.

L’objectiu és el d’innovar en la creació de nous productes vinícoles i la recerca de nous mercats de consum de cara al futur. Recentment han presentat una nova gamma de productes innovadors fruit d’aquesta col·laboració amb Vinadeis. L’objectiu és doble: accedir a nous públics que no són consumidors habituals de vi i, a la vegada, aconseguir augmentar les vendes de producte final.

Han presentar la segona anyada d’uns productes a base de vi blanc o rosat amb una combinació d’aromes naturals de fruita (sota la marca Sol de Nit) i també un vi dolç natural de la collita 2017, amb Denominació d’Origen Muscat de Ribesaltes (Muscat de Nadal). També han tret al mercat vi blanc, rosat i negre sota la marca Sol de Nit en ‘Bag innov’.

Es tracta d’un envàs lleuger, flexible, resistent i fàcil de transportar amb el seu agafador integrat. Aquest envàs ecològic, lliure de bisfenol i ftalats, és de tres litres. A diferència del ‘Bag in Box’, no té l’aïllament del cartró (va reduint el seu espai en funció del seu consum). La seva aixeta de fàcil utilització garanteix la conservació del producte fins a 2 mesos desprès de l’obertura. La qualitat es manté estable fins l’ultima copa.

La línia de nous productes és el fruit dels convenis intercooperatius acordats en el marc del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles, del qual Cevipe és soci cofundador. El president executiu de Cevipe, Xavier Farré, destaca la importància de “innovar i cercar noves oportunitats”.

A Cevipe entren 55 milions de quilos anuals de raïm, són la unitat cooperativa més gran de la regió del cava i actualment agrupen a unes 2.500 famílies productores. La seva facturació puja fins als 30 milions d’euros. Des de Cevipe s’afirma que la seva missió és la d’oferir recursos tècnics i humans “per a millorar la renda econòmica dels viticultors gràcies a l’organització de forma cooperativa, orientant els seus objectius en un procés de millora contínua de la qualitat des del cultiu de la vinya a l’elaboració i comercialització dels vins i caves”. Afegeixen que “la salvaguarda del paisatge, l’esforç constant i la lluita per preservar la presència de la vinya al territori, esdevé clau per Cevipe”.

El cert és que el sector cooperatiu ha tingut i té un paper molt destacat en el món vitivinícola català. No sempre tenen el just ressò mediàtic que es mereixen. Moltes zones i pobles viuen gràcies a aquests cellers cooperatius que arriben a tenir, en diversos casos, cellers que són veritables joies modernistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa