VadeVi
Descobert el secret: el vi de Cameron Díaz el fa el celler Can Ràfols dels Caus
Alexandra Manovel, responsable d'exportació del celler, Katherine Power, Carlos Esteva i Cameron Diaz a Can Ràfols dels Caus
Alexandra Manovel, responsable d’exportació del celler, Katherine Power, Carlos Esteva i Cameron Diaz a Can Ràfols dels Caus

!--akiadsense-->

Cameron Díaz i Katherine Power encarreguen el seu vi blanc Avalin al celler del Garraf Can Ràfols dels Caus. Molt s’havia especulat sobre quin devia ser l’elaborador quan l’actriu americana va anunciar el passat mes de juliol que treia un vi fet amb raÏm català.

Des del mateix celler expliquen en un comunicat que durant la seva visita a Can Ràfols del Caus, Diaz i Power van tenir l’ocasió de tastar diferents vins del celler i “van quedar sorpreses per la versatilitat de la varietat xarel·lo”.

“El seu paladar sec i refrescant van ser qualitats que van ajudar al fet que finalment decidissin triar-la per al seu Avaline blanc”, afirmen. El cupatge s’acabaria completant amb una aportació de macabeu i malvasia de Sitges.

En el mateix comunicat expliquen que quan l’actriu americana Cameron Diaz i la seva sòcia Katherine Power van decidir crear la línia de vins Avaline, tenien clar que els cellers responsables d’elaborar-los havien de reunir les condicions necessàries per a encaixar amb els valors que defensen. “Transparència, sostenibilitat i mínima intervenció són característiques essencials en la seva idea de “clean wine” (vins nets). Els seus vins havien d’elaborar-se de forma totalment ecològica, lliures d’extres innecessaris, aptes per a vegans i amb un alt estàndard de qualitat” relaten.

En definitiva, diuen, “volien oferir els vins que a elles mateixes els venia de gust beure”. I per això van començar a buscar a França i a l’estat espanyol per la importància que es dona a la vinya ecològica. El detonant va ser el Xarel·lo Pairal del Can Ràfols. En un viatge a Barcelona el van tastar i els va cridar l’atenció i ràpidament van contactar amb Carlos Esteva propietari i ànima del celler.

El vi de Cameron Díaz elaborat amb xarel·lo de Can Ràfols dels Caus
El vi de Cameron Díaz elaborat amb xarel·lo de Can Ràfols dels Caus | Cedida

!--akiadsense-->

Ara com ara, Avaline està disponible als EUA amb plans d’expandir-se a altres països en el futur i es pot trobar a www.drinkavaline.com.

Can Ràfols dels Caus és un celler que va fundar Carlos Esteva l’any 1979 quan va decidir fer-se càrrec de la finca familiar situada en el Massís del Garraf, on va destacar la gamma de vins Gran Caus. Amb el temps ha arribat a convertir-se en una figura reconeguda en el sector i va ser escollit membre de l’Acadèmia Internacional del Vi el 1996. Des dels seus inicis, va ser un visionari que va apostar per la varietat autòctona xarel·lo per a elaborar el Gran Caus Blanc quan molt pocs confiaven en la seva aptitud per a elaborar vins tranquils. El temps li va donar la raó. A la fi dels 90, amb la creació del Xarel·lo Pairal, va demostrar que aquest raïm podia donar grans vins de guarda.

Can Ràfols dels Caus té un celler excavat en la roca i invisible des de l'exterior
Can Ràfols dels Caus té un celler excavat en la roca i invisible des de l’exterior

!--akiadsense-->

Can Ràfols dels Caus és una finca mil·lenària que envolta una masia del segle XVII i un celler excavat íntegrament a la roca; un projecte arquitectònic avantguardista, invisible des de l’exterior i dissenyat per a vinificar i criar els vins en les millors condicions.

Com a conseqüència de l’èxit que han obtingut en aquesta primera collita, la col·laboració entre Avaline i Can Ràfols dels Caus promet convertir-se en un projecte de llarg recorregut promovent així els vins ecològics del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa