Els cinc vins en llauna de Glass Canned Wines
Els cinc vins en llauna de Glass Canned Wines

!–akiadsense–>

A partir del mes de febrer, als prestatges de supermercats i botigues especialitzades hi haurà el primer vi català en llauna. Es diu Glass Canned Wines i és el producte de l’empresa de Sant Sadurní Aluvinum Wines.

Fa una mica mes d’un any, a Vadevi avançàvem que el vi en llauna començava a ser tendència i que si bé als Estat Units estava trobant el seu espai, ens preguntàvem que passaria a Europa.

És el mateix que fa pensar fa dos anys Joan Anton Romero. Es trobava a un celler de Santa Clara a Sillicon Valley a Califòrnia, on va veure, per primer cop, un grup de gent consumint vi en llauna. “De la sorpresa inicial, vaig passar a interessar-me per tota la cadena de valor. Així, vaig veure una oportunitat ja sigui per als vinicultors com per al consumidor final, i vaig considerar la necessitat d’introduir aquesta nova manera de fer tenint en compte la tradició vinícola que hi ha a Catalunya i a l’Estat Espanyol”, explica.

Joan Anton Romero, l'ideòleg de Glass Canned Wines
Joan Anton Romero, l’ideòleg de Glass Canned Wines | Cedida

!–akiadsense–>

En declaracions a Vadevi, Romero assegura que no té res en contra de l’ampolla “es tracta d’oferir una altra possibilitat, la llauna és un complement per poder prendre vi d’una altra manera”.

Remarca que no hi ha un perfil de consumidor específic i que vagi amb llauna no vol dir que no s’hagi de prendre en copa. “És un vi per prendre’l a casa -una persona gran, per exemple, perquè és fàcil d’obrir-, la quantitat és abastable, també és una opció per restaurants amb poca oferta de vins a copes, és perfecte per portar d’excursió o a la platja o per fer un pícnic -la llauna pesa un 40% menys que el vidre-, i a part de que no és trenca és refreda molt més ràpid”, relata Romero.

“Es tracta de facilitar que la gent pugui prendre vi. Fa una mica de vergonya que a un país productor com Catalunya es prengui més cervesa que vi”, conclou.

Glass surt ara amb cinc opcions de vins joves del Penedès: un negre elaborat amb cabernet i merlot, un blanc de chardonnay, xarel·lo i muscat, un rosat de merlot i ull de llebre i dos escumosos, un blanc i un rosat. Els elaboren diversos cellers específicament per ells i la seva voluntat és que en breu puguin ser totalment ecològics.

Pack de quatre llaunes de Glass Canned Wines
Pack de quatre llaunes de Glass Canned Wines

!–akiadsense–>

Aquests vins surten sense denominació d’origen. El responsable d’Aluvinum Wines s’ha posat en contacte amb la DO Penedès i la DO Cava però el reglament de les dues obliga a envasar el vi en ampolla de vidre. Per poder incorporar la varietat i l’anyada Glass Canned Wines, certifica els vins amb una empresa privada.

Sobre la durabilitat del vi en aquest envàs afirmen que és exactament la mateixa que en una ampolla de vidre. Són vins joves que no estan elaborats per perdurar en el temps i asseguren que les proves comparatives de tast mostren que no hi ha diferències organolèptiques.

Són llaunes d’alumini 76% reciclat i 100% reciclable i l’interior compta amb un revestiment especial que impedeix que hi pugui haver traspassos de gust de l’envàs al vi o que s’oxidi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa