VadeVi
El vi català reacciona tímidament a la sentència
  • CA
Celler Josep Grau Viticultor

!–akiadsense–>

El món del vi català es manté amb una certa equidistància pel que fa a la sentència del procés que es coneixia aquest dilluns i la reacció a les penes que hauran de suportar els presos polítics ha estat més aviat tímida.

Un dels primers i a través de Twitter va ser el Vinseum, el Museu de les Cutures del Vi de Catalunya que mostraven “el rebuig a la sentència condemnatòria emesa del Tribunal Suprem de l’estat, contra els encausats polítics per treballar democràticament i pacífica per l’assoliment de la independència”. També explicitaven el seu suport a les famílies del condemnats.

Des del Celler Josep Grau Viticultor, des de la DO Montsant, demanaven “Dignitat, llibertat i justícia”. Precisament “Justícia”, és la paraula que feien servir, sobre un fons groc, des de Vilateral, l’empresa de comunicació especialitzada en vi. I des de l’Olivera anunciaven la seva adhesió al manifest de les entitat d’Economia Social i Solidària i deien “expressem el nostre rebuig davant la sentència condemnatòria del Tribuna Suprem”.

Ja a títol personal, Anna Espelt del Celler Espelt i Albert Costa de Vall Llach també expressaven el seu rebuig. Espelt amb un color groc uniforme a través d’Instagram i Costa més contundent: “Que mai no tingueu repòs en cap dels vostres dies i que en la mort us persegueixin les nostres memòries”.

El celler Tomàs Cusiné havia de presentar aquest dimarts el seu projecte ecològic, però finalment “per la situació d’incertesa que estem vivint amb les novetats polítiques i judicials, preferim deixar per més endavant el dinar de premsa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa