El binomi vi i cultura pren força aquest estiu a Jean Leon, amb noves experiències singulars per gaudir de l’art i del teatre en l’incomparable entorn que ofereix aquest celler del Penedès. També tornen les activitats per observar els estels i el Wine Bar de Jean Leon.

La programació d’estiu s’estrena amb la inauguració de l’exposició de Josep Guinovart, Sunset Jazz, que tindrà lloc el divendres, 2 de juliol, a les 20 hores. La mostra, que serà comentada per la filla de l’artista Maria Guinovart, consisteix en una selecció d’obres inspirades en el Jazz, gènere musical que va viure la màxima esplendor quan Jean Leon també triomfava a Hollywood. L’experiència inclou la visita al celler, un sopar maridat amb vins de finca de Jean Leon i l’actuació en directe d’un quartet de jazz. Aquesta exposició es podrà veure en el museu del celler fins a finals de setembre.

Fel Faixedas i Pep Poblet durant una representació de
Fel Faixedas i Pep Poblet durant una representació de “La força d’un destí” | Toni Márquez (@enganxat)

La segona proposta és teatral i arriba el dijous, 8 de juliol, a les 21:30 hores, de la mà de l’actor Fel Faixedas i del saxofonista Pep Poblet amb l’obra ‘La força d’un destí’, una adaptació del llibre de Martí Gironell (Premi Ramon Llull 2018) que narra la vida de Jean Leon. Faixedas interpreta un amic de Jean Leon i company de Jaume Rovira, el primer enòleg del celler, i explica alguns episodis i anècdotes de la vida del cellerer, que va ser també restaurador d’èxit i amic de personatges com James Dean, Frank Sinatra i Marilyn Monroe. Una història de pel·lícula explicada amb vi i música a l’indret més indicat, al celler que va fundar el seu protagonista.

A l’agost tornen, com cada any, les experiències que tenen com a protagonistes els estels, coincidint amb el fenomen astronòmic conegut com les llàgrimes de Sant Llorenç. Són dues sessions, els dies 12 i 13 d’agost, i consistiran en l’observació dels estels de la mà d’un expert, un sopar còctel amb vins Jean Leon i música en directe. Més enllà d’aquestes experiències singulars durant els mesos d’estiu, el celler ofereix visites, tastos i activitats per gaudir de l’entorn i descobrir el paisatge del Penedès amb bicicleta, patinet elèctric o segway. També hi ha activitats culinàries, com l’activitat de paelles i propostes elaborades per xefs locals amb productes de proximitat, i enològiques, en què el visitant es converteix en enòleg per un dia i fa un cupatge a partir de les diferents varietats cultivades a Jean Leon per crear el seu propi vi.

El Wine Bar del celler obre cada dia de les 12:30 fins a les 17 hores de dilluns a divendres, i fins a les 14:30 hores els dissabtes, diumenges i festius. Totes les activitats requereixen reserva prèvia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa