VadeVi
El vi, un dels sectors més afectats a Catalunya pels aranzels de Trump

!--akiadsense-->

Després dels olis vegetals i l’oli d’oliva, el vi català és el sector més afectat, amb 85 milions d’euros en exportació el 2018 al Estats Units, pels aranzels que vol aplicar el govern de Donald Trump.

Una mica més de 56 milions corresponen als escumosos i 27 milions els vins afectats per la mesura que comprenen vins tranquils, no carbonatats, amb una graduació menor a 14% d’alcohol, en recipients no superiors als 2 litres. El cava, i la resta d’espumosos europeus, no quedarien afectats per l’increment aranzelari. I els vins d’Itàlia, Grècia, Portugal, Polònia i altres zones vitivinícoles tampoc.

Així amb el tractat actual els vins tranquils catalans havien de suportar un aranzel de 6’3 cèntims el litre mentre que a partir del 18 d’octubre s’incrementa un 25%.

És per això que el Departament d’Agricultura està estudiant l’impacte de l’anunci del govern dels Estats Units d’imposar aranzels als productes agroalimentaris provinents de la Unió Europea i ha convocat una reunió urgent de la Taula Agrària. La consellera Teresa Jordà estudiarà la situació amb representants del sector en una trobada que es farà la setmana vinent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa