VadeVi
El vi ecològic mostra el seu atractiu a Barcelona
  • CA
Presentació SOW a Barcelona

!--akiadsense-->

La ​Spanish Organic Wines (SOW)​, una associació que agrupa cellers que treballen sota els preceptes de l’agricultura ecològica s’ha presentat aquest dijous a Barcelona en una jornada on s’han pogut tastar els vins més emblemàtics del seus cellers associats.

La SOW és una iniciativa privada, sorgida l’any 2014, que reuneix cellers de caràcter familiar de dimensió mitjana amb vinyes pròpies i que elaboren vi ecològic certificat. Actualment constitueixen la SOW 38 cellers que pertanyen a 21 DO i IGP d’arreu de l’estat espanyol. En conjunt, aquests cellers conreen fins a 46 varietats de raïm sobre una superfície total de 2.200 hectàrees que la darrera collita van representar uns 9 milions d’ampolles.

Els cinc cellers catalans que formen part d’aquesta associació i que han participat a la jornada són: L’Olivera, Rendé Masdeu, Coma d’en Bonet, Can Suriol i Vins de Taller.

La jornada ha començat amb un tast guiat per a prescriptors i periodistes, on els representants de cadascun dels cellers ha fet una presentació del vi que han triat per l’ocasió. A la tarda s’ha fet un showroom dels cellers obert al públic on han participat més d’un centenar de persones i una conferència sobre les diferències entres els vins ecològics, biodinàmics i convencionals a càrrec de la sommelier Clara Antúnez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa