
!--akiadsense-->
Aquest mes d’octubre s’han començat a servir les primeres ampolles dels vi de la Torre Eiffel. Un projecte que es va posar en marxa l’any passat i que ara comença a donar fruits.
El projecte es va gestar l’any passat. Implantats a la Plana de Versailles des de l’any 2017, le Domaine de Bouche du Roi ha reintroduit la viticultura professional a la regió parisenca. El mes d’octubre de l’any 2019 la SETE (Société d’Exploitation de la Tour Eiffel) va seleccionar una parcel·la d’aquest celler de raïm ecològic i va instal·lar una mena de celler a 57 metres d’altura sobre París. En concret al primer pis de la Torre Eiffel.

!--akiadsense-->
Es tracta d’una col·laboració única entre un monument símbol d’una ciutat i tot un país i d’una vinya de l’île-de-France i Sodexo que suposa el veritable retorn de la viticultura a la regió parisenca.
El primer cuvée de Chai de la tour Eiffell és una monovarietat de merlot elaborat a la mateixa torre i criat en unes botes fetes especialment perquè que cabessin al muntacàrregues de la torre més famosa de França.

!--akiadsense-->
Aquest mes de setembre es va embotellar i en van sortir 800 ampolles que es poden comprar a un preu de 80 euros l’ampolla seguint aquest enllaç. Però haureu de córrer perquè a la venda només se’n posaran 300, perquè la resta se serviran a restaurant parisenc i seran per promocionar aquesta zona poc coneguda pel que fa al vi.