VadeVi
El vi espanyol i el suro català s’alien per treballar per la sostenibilitat
  • CA
El director general de la FEV i el president de l'ICSuro en la signatura del conveni de col·laboració
El director general de la FEV i el president de l’ICSuro en la signatura del conveni de col·laboració | Cedida

!--akiadsense-->

La Federació Espanyola del Vi, la FEV i la Fundació Institut Català del Suro l’ICSuro han signat un conveni de col·laboració que es materialitzarà en diferents actuacions de caràcter comunicatiu, formatiu i científic.

L’acord de col·laboració estableix que ambdues parts es recolzaran en qüestions com la difusió de la importància de les normes UNE referents al tap de suro així com en la comunicació de qüestions relacionades amb la cultura del vi i les seves implicacions positives, per exemple, en la fixació d’ocupació rural i sostenibilitat.

En matèria de formació, el conveni obre la porta a dissenyar i impartir formació online o presencial, participar en jornades tècniques sobre bones pràctiques d’embotellament o controls de qualitat i punts clau en el procés d’embotellament, entre d’altres.

Ambdues institucions també podran col·laborar en iniciatives relacionades amb la reutilització de residus i economia circular a través del tap de suro o participar en projectes de compensació de CO2.

Segons José Luis Benítez, director general de la FEV, el conveni “posa de manifest les sinergies que naturalment hi ha entre tots dos sectors en qüestions com la sostenibilitat en un sentit ampli, el foment de l’economia circular, la innovació i la recerca de l’excel·lència”.

Per a Joan J. Puig, president de l’Institut Català del Suro, “aquest acord és una gran oportunitat perquè el sector surer i el vitivinícola sumin esforços i treballin per assolir els seus objectius compartits”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa