VadeVi
El vi europeu i el dels EUA reclamen que s’eliminin els aranzels per evitar una guerra comercial
  • CA
Estats Units i la UE

El Comitè Europeu d’Empreses del Vi que entre d’altres engloba 17 organitzacions vinícoles dels Estats Units, i la UE han dirigit una carta a les autoritats nordamericanes i europees en la que reclamen que es retirin els aranzels que pesen sobre el vi. Demanem que s’obri una negociació en aquest sentit perquè sense aquests impostos es generaria creixement i llocs de treball a banda i banda de l’Atlàntic.

La carta s’ha fet arribar al Representant Comercial dels Estats Units, Robert E. Lighthizer i al vicepresident executiu de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, i en ella s’explica el “dany sever” que estan patint els sectors del vi i la distribució com a conseqüència dels aranzels. A més al text es fa una crida a que els Estats Units i la UE s’abstinguin d’imposar nous aranzels i suspenguin els que estan en vigor mentre durin les negociacions. La carta arriba després de les notícies que apunten que l’Organització Mundial del Comerç podria publicar oficialment l’informe d’arbitratge del cas Boeing en el que s’establirien les contramesures que la UE podria imposar als EUA.

Les organitzacions que signen el document afirmen que una escalada d’aranzels al vi i a les begudes espirituoses només serviria “per incrementaria el dany a un sector molt malmès per la crisi econòmica derivada del coronavirus”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa