El vi a Joc de Trons

!–akiadsense–>

Només queden dos capítols per saber com acaba finalment la sèrie de moda i de la que tothom parla. L’estrena de la 8a i última temporada de Joc de Trons ha estat tot un esdeveniment. I tot i que el vi cada vegada és més present a la majoria de les sèries com un element quotidià de qualsevol trama, en aquest cas, hi ha qui diu que fins i tot és un dels protagonistes i que no s’entendrien molts dels personatges si no fos pel vi.

Segurament això és així, perquè l’autor dels llibres en què es basa la sèrie, Cançó de gel i foc“> i també guionista de Joc de Trons, George R.R. Martin és un amant del vi. Això és demostra en fragments ,com per exemple aquest del capítol 54 del primer llibre en el que un mercader ofereix uns vins a Danaerys Targaryen.

“— Negre dolços — proclamava en excel·lent dotthraki —. Tinc negres dolços, de Lys, de Volantis i del Rejo. Blancs de Lys, conyac de peres de Tyrosh, vi de foc, vi de pebre, nèctars verds de Myr. Collites de baies fumades i agres d’Andal, tinc de tot, tinc de tot-. Era un homenet menut, esvelt i atractiu, amb el cabell ros rinxolat i perfumat a la moda de Lys. Quan Dany es va parar davant la seva parada, va fer una profunda reverència — Vol tastar alguna cosa la khaleesi? Tinc un negre dolç de Dorne, senyora, que el seu gust canta a prunes, a cireres i a ruore fosc, Una bóta, una copa, un glopet? Quan l’hàgiu tastat li posareu el meu nom al vostre fill”“>

Cersei Lannister, com la majoria dels personatges és una gran amant del vi
Cersei Lannister, com la majoria dels personatges és una gran amant del vi

!–akiadsense–>

A la sèrie no s’esplaia tant, però el vi és sempre present. En beuen a totes hores. En els àpats, per negociar, per reconciliar-se, per treballar amb documents, per fer la guerra i per fer l’amor. Quasi sempre. A més hi trobem moltes referències i sentències com aquesta que pronunciava Cercei Lannister:

“Una esposa descontenta, és la millor amiga de qui ven vi”“>

Però si hi ha un personatge al que s’associa amb el vi és Tyrion Lannister, el seu germà, que a part d’associar el vi amb el sexe, els pits i els bordells, també diu que:

“Tot és millor amb una mica de vi a l’estòmac”.“>

Tyrion Lannister és un dels personatges més vinculats al vi
Tyrion Lannister és un dels personatges més vinculats al vi

!–akiadsense–>

Sigui com sigui, dels llibres, més que de la sèria que no entra en tants de detalls, es desprèn que el món imaginari de Jocs de Trons, hi ha diverses regions amb vins que excel·leixen com seria Dorne. Això és a la ficció, però a la vida real, els vins de Joc de Trons dinen per molt. D’entrada perquè un celler de Califòrnia, Vintage Wine Estates és qui col·labora des de fa un parell d’anys amb la cadena HBO per elaborar els vins oficials, de chardonnay i cabernet sauvingon.

Els vins oficials de Joc de Trons

!–akiadsense–>

És precisament per això, per aquesta col·laboració oficial que la cadena HBO ha frustrat les aspiracions d’un fan de la sèrie que a més és vinyater. Thibault Bardet, de 29 anys de Burdeus, va decidir que ajuntaria les seves dues passions, i va crear el Dornish Wine, basant-se en la descripció que en fa R.R. Martin en els seus llibres. Aquest vi ha arribat a sortir al mercat amb la denominació Castillon Côtes de Bordeaux de l’anyada 2017, però ja no es produirà més. La cadena productora de la sèrie ha demanat que no el torni a elaborar.

Joc de Trons també ha inspirat una denominació d’origen francesa que ha decidit realitzar un vídeo que de Joc de Terroirs. “>Aquí el teniu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa