VadeVi
La propera cita amb el vi i el jazz a Vilafranca serà de l’1 al 3 de juliol
  • CA

Després de de dos anys en què el Vijazz Vilafranca ha estat marcat per la situació sanitària, aquest 2022 torna ‘la normalitat’ per un esdeveniment que torna fort en la seva setzena edició. De l’1 al 3 de juliol, torna el maridatge de vins i espumosos del Penedès amb les sessions de jazz més internacionals.

El Vijazz Vilafranca, organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el patrocini de Banc Sabadell, ha avançat els noms dels primers artistes confirmats: Modern Standards SupergroupSilvia Pérez Cruz & FARSA Circus Band i el pianista Yessaï Karapetian ompliran l’escenari de les seves creacions musicals.

La fira, a la Rambla

La pandèmia no va deixar instal·lar la fira a la Rambla Nostra Senyora ni el 2020 ni el 2021. Enguany, en canvi, una trentena de cellers penedesencs tornaran a ocupar l’emplaçament amb la seva oferta de productes vinícoles en l’habitual horari de tarda, vespre i nit. Els visitants podrà degustar els vins amb una copa Riedel que s’endurà com a record.  

D’altra banda, el Casal repetirà com a seu de les sessions guiades de tastos i maridatges. Experiències que permetran als assistents conèixer els productes que s’elaboren al Penedès, acompanyats de tastos gastronòmics de formatges, ibèrics, fruita o xocolata.

L’oferta musical

L’edició 2022 del Festival Vijazz Vilafranca tornarà a portar a la capital penedesenca artistes nacionals i internacionals de renom del món del jazz, i altra cop amb els aforaments totals que permet la plaça Jaume I, amb accés gratuït.

De moment s’han donat a conèixer tres dels artistes que conformaran la programació. Modern Standards Supergroup, obrirà el festival el divendres 1 de juliol a l’escenari principal. Aquest projecte especial, amb la participació de grans i reconeguts artistes de jazz com Bill Evans, Randy Brecker, Billy Cobham i Linley Marthe, començarà la seva gira europea al Vijazz, amb un concert en exclusiva a Catalunya.

Sílvia Pérez Cruz amb el seu espectacle més ampli juntament amb la Farsa Circus Band, amenitzarà la nit del dissabte 2 de juliol; i el mateix dissabte, Yessaï Karapetian, pianista i compositor darrer guanyador del prestigiós guardó “Rising Stars Jazz Award”, també actuarà a l’escenari principal. En breu es donarà a conèixer el programa complert de grans artistes que configuraran la edició d’enguany del Vijazz Vilafranca.

Un cap de setmana per visitar Vilafranca i el Penedès

Coincidint amb la celebració del Vijazz Vilafranca, tant la capital com tot el Penedès es prepara per rebre visitants als cellers, museus, restaurants i allotjaments. De fet, segons l’organització, hi haurà un ventall d’activitats durant el dia que complementaran l’oferta a la fira i als concerts de jazz.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa