VadeVi
El vi negre i la ceba són bons per baixar la pressió arterial
  • CA
Vi i ceba són bons per baixar la pressió arterial
Vi i ceba són bons per baixar la pressió arterial | Pixabay

!--akiadsense-->

La ingesta de quercetina, un flavonoide present a la fruita i la verdura, especialment la ceba, però també al vi negre, pot reduir significtivament la pressió arterial alta en pacients amb malalties cardiovasculars. Ho diu un estudi d’investigadors de Dongguan Shilong People’s Hospital de la Southern Medical University a la Xina i que s’ha publicat a la revista Nutrition Reviews.

Els científics han arribat a aquesta conclusió després de consultar múltiples estudis que evaluaven l’impacte de la quercetina en la pressió arterial i els nivells de glucosa. La quercetina és una pigment vegetal que es troba a moltes plantes i aliments com la ceba, el te, les pomes o al vi negre. Cada estudi va avaluar la glusoca en sang, el colesterol total i la insulina. Es van incloure 17 estudis amb una total de 886 participants.

El resultat va demostrar que l’administració de quercetina va reduir de forma notable la pressió arterial sistòlica. Els participants que van consumir aquesta subtància durant vuit setmanes o més van mostrar nivells significativament modificats de colesterol de lipoproteïnes d’alta intensitat. La quercetina, no obstant, no va influir notablement en el colesterol total, ni va alterar significativament les concentracions de glucosa en sang en dejú.

La revisió conclour, per tant, que una reducció de la pressió arteiral de més de 10mmHg redueix el risc cardiovascular en un 50% per la insuficència cardíaca, entre un 35% i d’netre un 20% i un 25% per l’infart de miocardi.

Per tot això, els investigadors consideren que els efectes favorables de la quercetina en la pressió arterial avalen l’ús d’aquesta substància per a pacients amb hipertensió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa