VadeVi
El vi novell del 2019 es presenta a Barcelona
  • CA
Vins novells 2019

!--akiadsense-->

Aquest dilluns 11 de novembre s’ha presentat a Barcelona el Vi Novell del 2019. Fent honor a la dita popular ‘Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi’, els 9 cellers que elaboren Vi Novell a Catalunya han presentat els vins d’aquesta temporada, vins que es donaran a conèixer a Barcelona el pròxim dissabte 16 de novembre en la tercera edició de la Festa del Vi Novell.

Un any més, la Festa del Vi Novell se celebrarà al llarg de tot el dia (de 12h a 20h) als jardins del Palau Robert de Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer els vins dels 9 cellers participants en el projecte –Celler Carles Andreu, Celler Cooperatiu de l’Espolla, Cooperativa La Granada, Covides, Maset, Celler Masroig, Sant Josep Vins, Vinícola de Sarral i Vins Petxina– de manera que pugui arribar al màxim públic possible i mantenir així viva aquesta tradició catalana. Els vins es podran maridar també amb una proposta gastronòmica d’altres productes locals i de temporada com ara els Embotits Salgot, els Formatges Betara i les avellanes de la Denominació d’Origen Protegida Avellana de Reus, que també hi participen de la festa.

A més, enguany, la Festa del Vi Novell tindrà també un vessant solidari, i és que tots aquells que hi participin de la festa, amb la compra de les seves degustacions estaran col·laborant amb el Celler Rendé Masdeu, que es va veure greument afectat per les riuades del passat 22 d’octubre a l’Espluga de Francolí.

Sobre el Vi Novell

Aquesta iniciativa, que celebra enguany la seva tercera edició, neix de la proposta que un grup de cellers sensibles a la tradició del Vi Novell van fer a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per promocionar els vins amb denominació d’origen que s’elaboren i comercialitzen arreu del territori fent ús del terme tradicional ‘novell’.

Els principals factors que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada. El Vi Novell s’enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers. I és que el vi novell és un vi més que jove. Només s’embotella a l’inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda al gust del raïm i que és ideal per acompanyar tota mena d’àpats, especialment aquells elaborats a base d’altres productes de temporada.

CELLERS I VINS PARTICIPANTS A LA FESTA DEL VI NOVELL 2019

  • Celler Carles Andreu (Pira, Conca de Barberà)

Carles Andreu Trepat Novell 2019 Negre – DO Conca de Barberà

  • Celler Cooperatiu Espolla (Espolla, Alt Empordà)

Vi Novell 2019 Negre – DO Empordà

  • Celler Cooperatiu La Granada (La Granada, Alt Penedès)

Vi Novell 2019 Blanc – DO Penedès

  • Celler Masroig (El Masroig, Priorat)

Vi Novell 2019 Negre – DO Montsant

  • Covides (Vilafranca del Penedès, Alt Penedès)

Vi Novell Xarel·lo 2019 Blanc – DO Penedès

  • Maset (La Granada, Alt Penedès)

Donzell 2019 Blanc – DO Catalunya

  • Portell Vins i Caves (Sarral, Conca de Barberà)

Portell Blanc de Blancs Novell 2019 – DO Conca de Barberà

Portell Rosat Trepat Novell 2019 – DO Conca de Barberà

  • Sant Josep Vins (Bot, Terra Alta)

Novell de Bot Garnatxa 2019 Negre – DO Terra Alta

  • Vins Petxina (Sarral, Conca de Barberà)

Garrí Novell 2019 Negre – DO Conca de Barberà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa