El Palau Robert s'omple de vi novell el novembre
El Palau Robert s’omple de vi novell el novembre | M.R.F.

!--akiadsense-->

El Palau Robert s’ha convertit aquest dissabte en el focus per reivindicar el vi novell català. Vuit cellers, amb el suport de l’Incavi han mostrat el seu primer vi, aquell que un cop fermentat el most ja es pot beure i que mostra en tota la seva esplendor la fruita amb la que s’ha elaborat.

Un vi senzill, amb produccions petits, que neix com tots, amb la voluntat de gaudir-lo sense complicacions. Un vi fàcil que hauria de servir “per perdre la por”, assegurava en declaracions a Vadevi Rafel Pino del Celler Masroig. “En el últims anys hem aconseguit posar-li el cap tan calent a la gent que fins i tot té por de fer el ridícul a l’hora de demanar un vi i hem perdut consumidors de vi. Amb el vi novell volem recuperar aquesta gent. Amb aquest vi no volem parlar ni de terroir ni de tanins, volem que la gent digui ‘posa-me’n una mica més que me n’has posat poc’ i que la gent begui per celebrar que és pel que està pensat el vi”, assegura Pino.

El vi novell del Celler Masroig surt enguany amb etiqueta sorpresa

!--akiadsense-->

Per contribuir en aquest joc de la celebració i el gaudi, el Celler Masroig ha presentat el seu vi novell 2019 amb una etiqueta grisa uniforme. Es tracta d’una capa que s’ha de rascar per descobrir quina és l’etiqueta. En totes les ampolles serà una sorpresa i en cada una d’elles s’hi descobriran els dissenys d’anys anteriors. El del 2019 és un emoji que val per una ampolla gratis.

Una de les gràcies que té aquest vi és que permet tastar una anyada. Un vi acabat de fer amb raïms que un mes abans encara estaven penjats al cep. És un vi de temporada. “Està pensat per prendre’l des d’ara fins a Nadal, però que no és com abans i que s’aguanata bé fins a la primavera” explicava Josep Maria Tejido del Celler Cooperatiu de l’Espolla. Amb aquest vi es pot gaudir la paleta de garnatxes de l’Empordà, la blanca, la negra i la grisa, d’una verema que “amb molt bon nivell sanitari, però amb grans petits, ha estat una mica justa, hi havia poc suc”, afegia Tejido.

El vi novell del Celler Cooperatiu de l'Espolla
El vi novell del Celler Cooperatiu de l’Espolla | M.R.F.

!--akiadsense-->

En canvi des del celler Carles Andreu asseguren que la seva ha estat “una verema plàcida, molt més plàcida del que estem acostumats a casa nostra. Una verema curta però òptima”. Bernat Andreu, mostrava amb orgull el seu vi novell de trepat, veremat tot just la primera setmana d’octubre. En fa unes 2.000 ampolles que es venen normalment abans del desembre. “La gent, però, encara no està acostumada i a moltes botigues que venen Beaujaulais, no volen ni sentir a parlar del vi novell català” es lamentava.

L’oferta als jardins del Palau Robert es completava amb els vins novells del Celler Cooperatiu de La Granada, un blanc de cupatge amb predomini de xarel·lo. També de xarel·lo és el vi No Vell de Covides, el Donzell blanc de Maset Vins i Caves. Portell presentava dues referències, una blanca de macabeu i parellada i un rosat de trepat. Santo Josep Vins també hi era present amb un vi de garnatxa negra, i finalment el Garrí un sirà 100% de Vins Petxina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa