VadeVi
El món del vi queda orfe amb la mort de Joseph Puig
  • CA

Joseph Puig ha estat una de les persones que ha deixat empremta al món. Especialment al del vi. Aquesta estrena de 2024 no podia ser més trista per a les persones que coneixien aquest polifacètic professional, que ha mort a l’edat de 80 anys afectat per un càncer.

Deixa una dilatada experiència que comença amb el llegat de quatre generacions vinculades a la viticultura i la restauració. Va ser gerent fundador del celler de Torres a Xile, i també director de vendes internacionals de Família Torres en àmbit espanyol. Aviat, impulsaria el seu propi projecte, Cellers Puig & Roca, juntament amb Joan Roca, i que actualment es coneix com a cellers Avgvstvs Forvm. Se’l recorda, d’aquesta època al celler baix penedesenc, per la seva aposta pels vinagres fets a partir de diverses varietats de vi, molt reconeguts internacionalment.

Puig també va ser l’inventor del llevataps PuigPull, assessor tècnic de diversos cellers i autor de diversos llibres, entre els quals Noé: más claro que el vino, Diccionario ético para las ventas de vino i La discreta arrogancia del mundo del vino. També va ser membre de l’Académie Internationale du Vin a Ginebra.

Joseph Puig en una imatge divertida dins el celler | Foto: Puig Wines and Books

Diverses mostres de condol

Ens sap molt de greu la pèrdua d’en Josep Puig, un dels fundadors de Cellers Puig & Roca (ara Cellers Avgvstvs Forvm) el 1990 juntament amb en Joan Roca”, lamentava el celler d’El Vendrell a través de les seves xarxes socials. “La seva aportació i empenta inicial al celler durant la seva etapa a la dècada dels 90 van ser clau per impulsar el projecte que ara tots coneixem”. I conclouen: “Sempre el recordarem amb una gran estima i només tenim paraules d’agraïment. Des del celler volem donar el nostre condol a tota la família del Josep Puig”.

Ens ha deixat “un home del món del vi en majúscules“, compartia un afligit Jordi Bort, sommelier i actual director general de Llopart. “Una gran persona en l’àmbit professional, però també m’atreveixo a dir-ho en l’entorn personal i familiar”. “Gràcies per totes les ensenyances, descansa en pau, Joseph”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa