!--akiadsense-->

El resveratrol té moltes propietats conegudes i d’altres en estudi i l’última és que podria tenir efectes antiestrès. Aquest fenol natural present a la fruita vermella, a la xocolata i al raïm negre, i en conseqüència en el vi negre, bloqueja l’expressió d’un enzim relacionat amb el control de l’estrès al cervell, segons un estudi publicar a la revista Neuropharmacology.

Aquest descobriment l’han fet investigadors de la Universitat de Buffalo i la Universitat Mèdica de Xuzhou a la China i mostra que el resveratrol impacta sobre els processos neurològics que afecten a milions de persones a tot el món. Ying Xu, un dels autors de la investigació i professor associat a l’escola de Farmàcia d ela Universitat de Buffalo afirma que “el resveratrol pot ser una alternativa efectiva als medicament per al tractament de pacients que pateixen depressió i transtorns d’ansietat”.

Sempre s’havia pensat que una copa de vi relava per l’efecte sedant de l’alcohol però segons aquest estudi el resveratrol també hi té a veure. Fins ara se sabia per diverses investigacions que aquest fenol tenia efectes antidepressius, es desconeixia la seva interacció amb la fosfodiesterasa, un enzim vinculat a l’hormona cosrticoterona que regula la resposta del cos a l’estrès.

Nou comentari