La premiada i reconeguda ‘Alcarràs’ s’ha preestrenat a Lleida abans de fer el salt a la gran pantalla. Aquest dimarts 26 d’abril, el Palau de Congressos de la capital de Ponent s’omplia de personalitats, autoritats, protagonistes i directora per compartir la història que ha estat premiada amb l’Os d’Or a la Berlinale, el Festival de Cinema de Berlín. Als cinemes, hi arriba aquest mateix divendres 30 d’abril i dijous inaugurarà el D’A Film Festival Barcelona.

Abans que comenci tot aquest recorregut per pantalles, ciutats i països, a Lleida s’hi ha celebrat una gran festa que han acompanyat molt bé amb vi català. Ha estat, com tots els ingredients d’aquesta reconeguda obra del cinema, un producte local més, ja que el vi escollit s’ha elaborat també a les comarques lleidatanes. Un vi negre que surt al mercat sota el paraigües de la DO Costers del Segre i que crea i embotella l’emblemàtic celler Castell del Remei.

El vi del brindis per ‘Alcarrás’, de garnatxa negra

Castell del Remei Garnatxa és un vi que s’elabora 100% amb la varietat garnatxa negra. És un dels primers monovarietals d’aquest icònic projecte, de llarga història i trajectòria vinculada al sector vitivinícola, que té les vinyes i instal·lacions a la Finca Castell del Remei, dins el terme municipal de Penelles, a La Noguera.

Aquesta garnatxa s’obté de la finca Alts del Castell, una extensió de vinya plantada l’any 1998 a 717 metres d’altitud i amb uns rendiments molt baixos que varien entre 3 i 4.000 kg/ha.

La finca posseeix terres d’argila calcaris còdols i en què s’hi treballa sota criteris de l’agricultura ecològica. El vi se sotmet a dues elaboracions diferents per a la mateixa garnatxa: una d’elles es porta a terme en tines de 4.500 litres, on s’introdueix la meitat del raïm amb raspa i la resta desrapat. L’altra es realitza de forma tradicional en un dipòsit d’acer inoxidable. Ambdós mostos es fermenten per separat amb llevats autòctons seleccionats i després de la maceració del most, un terç del vi reposa en una tina de roure francès durant 50 dies abans de assemblar-se amb la resta. 

La 'Garnatxa' ha acompanyat la preestrena d''Alcarràs'
La ‘Garnatxa’ ha acompanyat la preestrena d”Alcarràs’ | web Castell del Remei

‘Alcarràs, segona pel·lícula de Carla Simón

La coproducció de TV3 és la segona pel·lícula de Carla Simón després d’haver presentat ‘Estiu 1993′. Aquesta producció catalana, filmada entre les comarques del Segrià, l’Urgell i el Pla d’Urgell, és el primer film català reconegut amb l’Os d’Or de la Berlinale, el Festival de Cinema de Berlín.

Nou comentari

Comparteix