VadeVi
El ‘Vi Solidari’ en suport al celler Rendé Masdéu arrasat pel Francolí ja és una realitat
Salvador Puig, direcor de l'Incavi, Bernat Andreu, president de la DO Conca de Barberà, Jordi Roig i Mariona Rendé, propietaris de Rendé Masdeu i el periodista Xavier Graset

!--akiadsense-->

El celler Rendé Masdéu ha presentat aquest dissabte el ‘Vi Solidari’ a l’Espluga de Francolí. El vi s’ha elaborat amb les aportacions, principalment, dels cellers de la DO Conca de Barberà i està previst que distribueixin unes 10.000 ampolles. Els diners recaptats amb aquesta iniciativa solidària es destinaran a la construcció de les noves instal·lacions Rendé Masdéu, ja que els aiguats, d’ara fa un mes, les van engolir. La propietària del celler, Mariona Rendé, ha agraït el suport rebut del sector i ha subratllat que el nou vi és un vi “jove, fred i molt versàtil”. A banda, durant aquest cap de setmana, la Riuada Solidària ha organitzat un reguitzell d’activitats en benefici dels afectats per la llevantada.

El 'Vi Solidari' en suport al celler Rendé Masdeu

!--akiadsense-->

El vi s’ha elaborat amb diferents varietats, com són el trepat i el cabernet. Es tracta d’un vi jove, fred, especiat amb fruita, que segons Rendé, és un vi “molt versàtil que pot maridar molt bé tant amb un pa amb tomaca com una carn a la brasa”. La família Rendé Masdéu vendrà aquestes ampolles als distribuïdors que venen als supermercats i als especialitzats. Tot i que encara no saben com evolucionaran les vendes, la recaptació es destinarà a la construcció d’unes noves instal·lacions.

“Estem súper agraïts. Sempre dic que ni vivint cent anys tindríem temps per agrair tot el suport de la gent i del sector. És una cosa que no ens esperàvem”, ha expressat la propietària. Per això, ha tornat a agrair l’ajuda rebuda per part dels proveïdors que han proporcionat la matèria primera – ampolles, taps, etiquetes, cartó- per fer viable la recuperació del seu negoci.

En el mateix acte, conduïda pel periodista Xavier Graset, també s’ha presentat l‘etiqueta solidària que es podrà afegir a les ampolles dels elaboradors de vi de Catalunya que ho vulguin. D’aquesta manera, els cellers col·laboradors recaptaran un euro per cada botella.

La presentació s’emmarca en els actes de la Riuada Solidària que es fa aquest cap de setmana a l’Espluga de Francolí. Aquest diumenge un dels esdeveniments destacats serà un tast dels Premis Vinari de la DO Conca de Barberà que dirigiran Eva Vicens i Ramon Roset.

Nou comentari

Comparteix