Vi contra el càncer infantil

Masroig organitza una fira solidària on la recaptació anirà íntegrament a la investigació de la malaltia. S’hi passejaran personatges coneguts com el periodista i escriptor, Joan Barril

Un grup de cellers del Masroig, de la DO Montsant, en col·laboració amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu de Barcelona han organitzat la primera fira del vi solidari (11 de juny) per recaptar fons destinats al Servei d’Oncologia del centre i que han de servir per la investigació de nous tractaments per als nens i nenes afectats de càncer.

Cal recordar que el càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els nens de 5 a 14 anys. Tal com recorda Jaume Mora, cap d’oncologia de l’Hospital Sant Joan de Déu, “com que la incidència del càncer infantil és molt inferior al càncer de l’adult és difícil que s’investiguin nous fàrmacs perquè NO és rendible. Per tant són molt necessàries les iniciatives com la del Masroig Vi Solidari”.

Per tant, amb la voluntat d’unir vi i solidaritat, de promocionar els productes de qualitat dels cellers del Masroig, i al mateix temps de conscienciar la societat de la importància de donar suport a una causa com aquesta, ja s’ha anunciat que aquesta fira tindrà una periodicitat anual comptant amb la col·laboració de l’Obra Social de Sant Joan de Déu. Una col·laboració que neix arran de l’experiència personal de dos dels organitzadors de la fira, Josep Maria Beltran i Marc Romera.

El Josep Maria, té una filla de dos anys i mig que actualment està en tractament a l’Hospital Sant Joan de Déu per una malaltia coneguda amb el nom d’Histiocitocis de cèl·lules de Langerhans. En el cas del Marc, a la seva filla, que ara té quatre anys, se li va detectar un tumor de Wilms quan en tenia dos i mig. Avui dia, després de ser operada i rebre tractament en radioteràpia i quimioteràpia, va a l’hospital per fer-se revisions periòdiques.

Per aquesta jornada tan especial els cellers “Orto vins”, “Coca i Fitó”, “Dit Celler”, “Celler Can Blau”, “El Vi Apunt”, “Celler El Masroig”i “Mas de L’Abundància” han unit esforços per treure 1.000 ampolles de vi solidari, que es vendran en aquesta fira a un preu de 10 euros, dissabte 11 de juny a partir de les 18:00h. La venda d’aquest vi anirà integrament a la investigació del càncer infantil.

L’Ajuntament del Masroig i totes les associacions del poble col·laboren desinteressadament per ajudar a fer possible aquest esdeveniment.

Aquesta serà una jornada festiva on també es podran degustar els vins elaborats per tots els cellers participants. I paral·lelament s’han organitzat un seguit d’activitats que compten amb la complicitat d’artistes i del Centre Quim Soler, la literatura i el vi: música en directe, amb el grup “En Bloc, quartet de flautes”, la coral de El Masroig i el cor de Vacarisses. També es podrà visitar als antics rentadors, l’exposició Les Cares del Vi, del pintor i arquitecte Josep Barjuan, amb textos de 10 escriptors (Emili Teixidor, Jordi Coca, Maria Mercè Roca, Màrius Serra, Pere Audí, Toni Orensanz, Maria Antònia Oliver, Fede Cortés, Agustí Masip i Roser Vernet) .

A banda d’aquests actes més lúdics, s’ha organitzat a la sala del Casal, una xerrada amb el doctor Jaume Mora, cap d’oncologia de l’Hospital Sant Joan de Déu, que es complementarà amb la projecció del vídeo “Ajudan’s a créixer”, on s’expliquen quines són les línies de recerca que es desenvolupen al centre pel tractament del càncer infantil. Aquest vídeo també inclou els testimonis de pares i joves que han superat la malaltia.

La jornada de dissabte es clourà amb un sopar solidari.L’escriptor i periodista, Joan Barril, serà un dels participants d’aquesta iniciativa.Pel diumenge hi ha previstes altres activitats relacionades amb aquest trinomi que representa vi, salut i solidaritat.


Nens malats de càncer FOTO: VADEVI

Nou comentari