En l’edició de l’any passat, la fira del vi solidari del Masroig va recaptar més de 16.000 euros. Foto: VADEVI.cat

El proper dissabte 16 de juny, i després de l’èxit de la primera edició, set cellers del Masroig, de la DO Montsant, en col·laboració amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu, han tornat a unir esforços per engegar la segona fira del vi solidari per recaptar fons destinats al Servei d’Oncologia del centre, que han de servir per a la investigació de nous tractaments per als nens i nenes afectats de càncer.

Es calcula que a Catalunya es diagnostiquen entre 170 i 200 casos anuals. Ara bé, tot i aquesta baixa incidència, al nostre país, el càncer és la primera causa de mortalitat en nens i nenes de 5 a 14 anys, i la segona causa dels 15 als 24, després dels accidents.

En l’edició de l’any passat, la fira del vi solidari del Masroig va recaptar més de 16.000 euros, que es van destinar a becar un tècnic de laboratori per a la recerca durant un any. Una xifra que aquest 2012 es preveu superar perquè els cellers Orto vins, Coca i Fitó, Dit Celler, Cellers Can Blau, El Vi a Punt, Celler El Masroig i Mas de l’Abundància han produït un total de 1.500 ampolles de vi solidari, una part de les quals, 1.300, es vendran en aquesta fira a un preu de 10 euros, dissabte 16 de juny a partir de les 18h. Per aquelles persones que no puguin assistir a la mostra però que vulguin col·laborar amb la iniciativa, el web de venda de vins www.decantalo.com vendrà una edició limitada de 200 ampolles a través de la seva pàgina.

Aquest any les ampolles porten l’empremta del dissenyador Xavier Bas, que ha creat especialment per l’ocasió l’etiqueta de les ampolles. L’Ajuntament del Masroig i totes les associacions del poble col·laboren desinteressadament per ajudar a fer possible aquest esdeveniment. Aquesta serà una jornada festiva on també es podran degustar els vins elaborats per tots els cellers participants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa